Україна завоювала 13 медалей за другий день Всесвітніх ігор

10 Липня 2022, 11:22
Микола Баранник на Всесвітніх іграх 1346
Микола Баранник на Всесвітніх іграх

За кількістю медалей - перше місце в України.

Збірна України закріплюється серед лідерів медального заліку Всесвітніх ігор-2022. Про це інформує Суспільне.Спорт.

За другий змагальний день українська команда виграла одразу 13 медалей в чотирьох різних видах спорту. Серед цих нагород - чотири "золота", що дозволило Україні піднятися в медальному заліку на друге місце.

Українські атлети завоювали нагороди у підводному плаванні, карате, паверліфтингу та сумо. Найбільша кількість медалей за день здобута саме в сумо - одразу шість. Ще три - у паверліфтингу, а по дві - у карате та підводному плаванні.

У карате чемпіонкою Всесвітніх ігор уперше в кар'єрі стала Аніта Серьогіна. Досвідчена українська каратистка взяла реванш у суперниці з Перу за поразку у фіналі 2017 року та здобула "золото". А чемпіон 2017 року Станіслав Горуна в 2022 року здобув "срібло" - він поступився у фіналі першому номеру світового рейтингу.

У підводному плаванні Україна здобула дві медалі на дистанції 400 м моноласту - Софія Гречко фінішувала другою, а Анастасія Антоняк - третьою.

У паверліфтингу три медалі здобули чоловіки. У середній вазі "срібло" в щільній боротьбі завоював Микола Баранник: перше-третє місце розділило 0.7 бала. А у важкій вазі одразу два українці піднялися на подіум: 40-річний Володимир Рисієв став чемпіоном, а 26-річний Данило Ковальов - бронзовим призером.

Чемпіонами Всесвітніх ігор з сумо серед українців стали Світлана Яромка - важка вага (жінки), а також Важа Даіаурі - середня вага (чоловіки).

У жіночій важкій вазі фінал узагалі був українським: Яромка перемогла Іванну Березовську, яка здобула "срібло".

Також віцечемпіонами стали Карина Колесник (середня вага, жінки) та Демід Караченко (легка вага, чоловіки). Єдину "бронзу" України за день в сумо завовюав Святослав Семикрас - легка вага, чоловіки.

Усі медалі України на Всесвітніх іграх-2022

  • "золото": Софія Гречко (підводне плавання), Анжеліка Терлюга (карате), Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисієв (паверліфтинг), Світлана Яромка (сумо), Важа Даіаурі (сумо)
  • "срібло": Станіслав Горуна (карате), Софія Гречко (підводне плавання), Микола Баранник (паверліфтинг), Іванна Березовська (сумо), Демід Караченко (сумо), Карина Колесник (сумо)
  • "бронза": Анастасія Дерев'янко (паверліфтинг), Лариса Соловйова (паверліфтинг), Святослав Семикрас (сумо), Данило Ковальов (паверліфтинг), Анастасія Антоняк (підводне плавання)

Медальний залік Всесвітніх ігор (після другого дня)

За підсумками двох змагальних днів Україна йде на першому місці за загальною кількістю медалей - одразу 17. Безпосередньо у медальному заліку українці йдуть другими, попереду збірна Колумбії, у якої на одне "золото" більше. У топ-5 також перебувають Японія, Німеччина та Китай.

  1. Колумбія - 7+4+3
  2. Україна - 6+6+5
  3. Японія - 6+4+2
  4. Німеччина - 6+1+2
  5. Китай - 5+4+1
  6. Угорщина - 4+4+4
  7. Італія - 4+3+2
  8. Єгипет - 3+1+1
  9. Польща - 2+2+3
  10. Іспанія - 2+2+0
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024