Україна достроково гарантувала собі вихід на юніорське Євро з футзалу

09 Липня 2022, 17:02
Україна достроково гарантувала собі вихід на юніорське Євро з футзалу 844
Україна достроково гарантувала собі вихід на юніорське Євро з футзалу

Юніорська збірна України з футзалу достроково вийшла на чемпіонат Європи-2022. Трапилося це за підсумками матчів другого туру відбору.

Про це інформує пресслужба Асоціації футзалу України.

Матч 8 липня між Україною та Бельгією став протистоянням двох лідерів квартету. Напередодні бельгійці  обіграли Молдову – 6:0, а українці були сильнішими за андорців – 10:2.

Втім, початок першого тайму продемонстрував, що підопічні Віталія Одегова налаштовані рішуче. На шостій хвилині «синьо-жовті» вийшли вперед. Після пасу Британа нашу команду вивів вперед Калашник. До середини тайму перевага українців збільшувалася. Позначилося це і на рахунку. Квасній ударом здалеку вдруге змусив Бекса капітулювати.

Третій гол наша команда забила завдяки чудовому розіграшу стандарту. Квасній покотив на Британа, а Андрій від стійки вразив володіння суперника. Наприкінці тайму команда Віталія Одегова подвоїла свою перевагу. Знадобилося їй для цього всього тридцять секунд. Як підсумок, дубль Британа, а також голи Дичука і Ткачука за підсумками 20 хвилин встановили на табло рахунок 0:6.

Після перерви хід гри не змінився. Українці продовжували тиснути. Після асисту Калашника голом відзначився Скибчик, а до середини другого тайму до переліку бомбардирів долучився Малиновський.

Вирішив не відставати від вчорашнього графіку Британ. Андрію знову вдалося оформити хет-трик й вибитися у найкращі бомбардири команди. Довершив приємний результат для українців Сметаненко. На останніх хвилинах Олександр оформив дубль й встановив на табло у Чореску підсумковий рахунок. 11:0 – друга переконлива звитяга підопічних Віталія Одегова.

Голи: Калашник (6), Квасній (9), Британ (14, 18, 32), Дичук (18), Ткачук (19), Скибчик (24), Малиновський (29), Сметаненко (39, 40)

Для того, щоб гарантувати собі участь на Євро з футзалу за тур до кінця, Україні U19 потрібна була втрата очок Молдовою у грі проти Андорри – у такому випадку синьо-жовті стали б недосяжними для кожного із суперників.

Матч юніорських збірних Молдови та Андорри закінчився перемогою андорців. Причому молдовці скоротили відстань у рахунку з 2:5 до 4:5 за 15 хвилин до кінця гри, однак Андорра U19 втримала перемогу.

Фінальний рахунок матчу – перемога Андорри з рахунком 5:4. Таким чином, Україна U19 гарантовано фінішує на першому місці у групі. І Бельгію U19, і Андорру U19 українські футзалісти випереджають завдяки результатам особистих зустрічей.

Нагадаємо: до складу збірної України U19, що виступав в основному раунді відбору на ЄВРО-2022, було викликано трьох гравців футзального клубу «Кардинал-Рівнестандарт» . 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024