УАФ буде позиватись проти росії через зруйновану внаслідок війни спортивну інфраструктуру

26 Травня 2022, 11:16
Зруйнований стадіон 869
Зруйнований стадіон

Наразі вже зафіксували понад тридцять спортивних споруд, які були пошкоджені або знищені.

Українська асоціація футболу (УАФ) готує позов до Росії через зруйновану внаслідок бойових дій футбольну інфраструктуру. Про це заявив президент УАФ Андрій Павелко в коментарі для телеканалу "Футбол", передає Суспільне.спорт.

За словами Павелка, Асоціація звернеться до Європейського суду з прав людини. Наразі УАФ у співпраці з міжнародними юридичними та аудиторськими партнерами готує офіційну позицію України в справі щодо збитків, які спричинила Росія після початку повномасштабного вторгнення до України.

"Я впевнений, що запропонована юридична платформа надасть можливість відстоювати в усіх міжнародних судах відшкодування збитків, які завдала нам Російська Федерація у війні, яку вона принесла до нашого дому.

Упевнений, що всі суб’єкти українського футболу, об’єднавшись, нададуть усю потрібну інформацію, щоб наші юристи могли опрацювати всі ці питання. Позови, який буде подано до ЄСПЛ та міжнародних судів, обов’язково будуть переможними, і ми відшкодуємо збитки, які завдала Російська Федерація нашому українському футболу", – заявив Павелко.

Яка спортивна інфраструктура постраждала під нападу Росії?

На початку травня Спортивний комітет України створив ресурс "Sport Map", де публікується інформація щодо зруйнованої спортивної інфраструктури. Станом на 25 травня 2022 року на цьому сайті згадується 32 спортивні об'єкти, що зазнали пошкодження чи повного руйнування через збройну агресію Росії. Серед них – дев'ять стадіонів, придатних для гри у футбол.

Однак ці дані є неточними, адже збирання інформації щодо зруйнованих об'єктів інфраструктури триває. Ба більше, із чималої кількості населених пунктів на сході України неможливо отримати ці дані, адже території знаходяться під окупацією російських військ.

Чи не найбільших руйнувань зазнав стадіон чернігівської "Десни", що виступала в Українській Прем'єр-лізі. Зокрема, стадіон імені Юрія Гагаріна кілька разів потрапляв під артобстріли, через це в самому полі є вирви, а трибуни розтрощено. Попри масштабні руйнування, президент "Десни" Володимир Левін ще в середині березня зазначив, що арену планують відбудувати після закінчення війни.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024