Чемпіонат світу з фехтування серед кадетів та юніорів приніс українцям три медалі

13 Квітня 2022, 12:38
Чемпіонат світу з фехтування серед кадетів та юніорів приніс українцям три медалі 1112
Чемпіонат світу з фехтування серед кадетів та юніорів приніс українцям три медалі

У Дубаї, що в ОАЕ, завершився чемпіонат світу з фехтування серед кадетів та юніорів.

Третій рік поспіль збірна України повертається з нього з медалями. Цього разу «синьо-жовтим» вдалося вибороти три нагороди: одне срібло та дві бронзи. Про це інформує «Суспільне».

Найвищі результати українці показали у фехтуванні на шпазі серед кадетів, де взяли одразу дві особисті медалі. Львів'янка Анна Максименко виграла срібну нагороду серед жінок, а в чоловічих змаганнях киянин Максим Перчук посів третю сходинку.

До десятки найкращих у кадетських змаганнях також увійшли Олександра Романова (шпага) та Крістіна Петрова (рапіра), які зупинилися на дев'ятих позиціях.

Єдину медаль серед юніорів принесла рапіристка з Києва Катерина Буденко. Її бронза стала першою медаллю юніорського чемпіонату світу в історії України саме в жіночому фехтуванні на цьому виді зброї.

Крім того, українські рапіристки-юніорки зупинилися за крок до п'єдесталу в командних змаганнях і посіли врешті четверте місце, а Ольга Сопіт стала шостою в особистій першості. Також до найкращих п'яти спортсменів у командному турнірі ввійшли українські юніори-шпажисти.

Отож, Україна вдруге поспіль завершила чемпіонат світу в цих вікових категоріях на 13-ій позиції в медальному заліку. В 2021 році збірна так само здобула три нагороди, проте всі вони були бронзовими, а завойовували їх лише представниці жіночих юніорських команд.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024