На благодійному турнірі з «Вересом» засвітилися чужі футболісти

07 Квітня 2022, 13:37
На благодійному турнірі з «Вересом» засвітилися чужі футболісти 1365
На благодійному турнірі з «Вересом» засвітилися чужі футболісти

Рівненський «Верес» переміг у Кубку допомоги України.

Благодійний турнір для збору коштів, аби допомогти військовим та українцям, які постраждали від російської агресії, провели у Львові. Учасниками було 12 колективів.

Як інформують на офіційній сторінці «Вереса» у фейсбуці, народний клуб на турнірі відіграв таким складом: Когут, Ющишин, Савошко, Квасний, Гагун, Курило, Вантух, Груша, Дахновський, Патуляк, Вичіжанін, Кополовець, Шевчук, Поворознюк. Тренери: Вірт, Лапко.

Як бачимо, у цій команді вересівці Богдан Когут, Вадим Ющишин, Олександр Савошко, Віталій Дахновський, Дмитро Поворознюк. Юрій Вірт і Микола Лапко – наставники рівненського клубу.

Спорт на Районі з’ясував, за які команди виступають футболісти, які на нинішньому турнірі зіграли за «Верес».

  • Микола Квасний – без клубу. У січні 2022 року залишив «Прикарпаття» як вільний агент, наразі нової команди не має. Ігрове амплуа – лівий захисник.
  • Роман Гагун – чинний гравець «Руху». Ігрове амплуа – захисник.
  • Ігор Курило – у січні 2022 року заявлений за футзальний клуб «Бурдяківці» (село Бурдяківці, Тернопільщина). У професійному футболі виступає за волочиський «Агробізнес». Ігрове амплуа – захисник.
  • Роман Вантух – лівий захисник київського «Динамо», який на правах оренди грає за одеський «Чорноморець».
  • Віталій Груша – чинний футболіст ФК «Агробізнес» (Волочиськ). Ігрове амплуа – півзахисник. Родом із Рівненщини (село Вельбівно Острозької громади).
  • Віталій Патуляк – гравець футзального клубу АФУ «Меркурій» (Львів). Ігрове амплуа – півзахисник.
  • Андрій Вичіжанін – виступає за «Карпати» (Галич). Ігрове амплуа – правий захисник/півзахисник.
  • Михайло Кополовець – закарпатський футболіст, нині заявлений за аматорський клуб «Медея». Має досвід виступів у ПФЛ, зокрема в складі «Миная» (востаннє був заявлений за «лисиць» у лютому–березні 2021 р.). Ігрове амплуа – півзахисник.

 

Щодо Шевчука, не вдалося з’ясувати, хто саме зіграв за «рівненських вовків», адже футболістів із таким прізвищем є не менше десятка.

Нагадаємо: після повномасштабного вторгнення росії в Україну з «Вереса» в оренду за кордон перейшло троє футболістів:  Жирайр Маргарян до кінця сезону виступатиме за вірменський «Урарту», Михаіл Гечев – за молдовський «Сфинтул Георге», а Владислав Крейда захищатиме кольори шведського клубу «Скьовде АІК».

Варто відзначити й цікаву ситуацію в «Агробізнесі». Оскільки не всі футболісти після початку повномасштабної війни повернулися зі збору в Україну, Олег Собуцький повідомляв, що контракти з багатьма гравцями будуть розірвані. За словами засновника, у волочиському клубі зможуть продовжити кар’єру лише  Ігор Курило, Данило Карась, Артем Матус, Віталій Груша та Євген Ємаєв.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024