Збірні росії та білорусі усунули від змагань зі шашок, але залишилася лазівка для індивідуальних виступів

06 Квітня 2022, 11:19
Збірні росії та білорусі усунули від змагань зі шашок, але залишилася лазівка для індивідуальних виступів 1023
Збірні росії та білорусі усунули від змагань зі шашок, але залишилася лазівка для індивідуальних виступів

Міжнародна федерація шашок (FMJD) опублікувала роз'яснення щодо того, як працюватиме усунення збірних росії та білорусі від міжнародних змагань.

Через повномасштабну війну проти України, яку 24 лютого 2022 року розв'язала Росія за участі Білорусі, національні збірні цих країн не зможуть брати участі в турнірах під егідою міжнародної та європейської федерацій шашок – як і в шахах. Це пов'язано, зокрема, з тим, що федерації приймають лише командні заявки. Про це пише «Суспільне».

Однак у російських і білоруських спортсменів залишається можливість узяти участь в особистих турнірах у нейтральному статусі: приміром, у Кубках світу, які є відкритими й не потребують заявок від національних федерацій. Чи допускати цих спортсменів до змагань, FMJD лишає на розсуд організаторів кожного окремого турніру.

Крім того, санкції у шашках проти росії та білорусі передбачають, що змагання на території країн-агресорок не враховуватимуться в рейтингу гравців. Ці турніри не вважатимуться офіційними та не будуть розміщені в базі FMJD.

Це не єдині спортивні санкції щодо росії та білорусі:

Загалом росію та білорусь усунули щонайменше від 90% міжнародних змагань.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024