Проти колишнього українського гросмейстера Карякіна відкрили кримінальну справу в Україні

02 Квітня 2022, 11:21
Проти колишнього українського гросмейстера Карякіна відкрили кримінальну справу в Україні 911
Проти колишнього українського гросмейстера Карякіна відкрили кримінальну справу в Україні

Проти колишнього українського, а нині російського, шахіста Сергія Карякіна відкрили кримінальну справу за підтримку війни Росії проти України.

Про це, покликаючись на Федерацію шахів України, пише «Суспільне».

Раніше гросмейстер опублікував допис у Instagram, у якому підтримав дії президента росії путіна, назвав наступ російської армії та вбивства цивільного населення в українських містах «демілітаризацією», «денацифікацією» та іншими пропагандистськими термінами, якими називають війну проти України у рф. Також він заявив, що російська армія бореться «за безпеку мирного російського населення Донбасу та Луганської Народної Республіки».

«Я уважно стежу за спецоперацією на землях, де пройшло моє дитинство, де я вчився грати в шахи і де досі живуть мої родичі. Довгі 8 років ми з надією чекали порятунку від незліченних обстрілів та втрат людських життів, безперервного геноциду з боку, поки що чинного, київського режиму», – додав Карякін.

29 березня правоохоронні органи України відкрили справу проти ексукраїнця через його «злочинні публічні заклики». Гросмейстера звинувачують у порушенні Кримінального кодексу України, а саме – в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024