«Агробізнес» розірве контракти з футболістами, які не повернулися з турецького збору, перечікуючи війну

16 Березня 2022, 20:08
«Агробізнес» розірве контракти з футболістами, які не повернулися з турецького збору, перечікуючи війну 2018
«Агробізнес» розірве контракти з футболістами, які не повернулися з турецького збору, перечікуючи війну

Найближчим часом у складі волочиського «Агробізнеса» залишиться лише п'ять футболістів. Причина — у відсутності патріотичної позиції та прагненні перечекати російську агресію проти України за кордоном.

Про це клубній пресслужбі повідомив засновник волочиського клубу Олег Собуцький.

Наприкінці січня ФК «Агробізнес» вийшов із відпустки та розпочав підготовку до другої частини сезону в Першій лізі. Після низки контрольних матчів на Західній Україні, 14 лютого команда вирушила на тренувальний збір до Туреччини. Уже перебуваючи на узбережжі Анталії, вранці 24 лютого команда дізналася про повномасштабне вторгнення росії та початок бойових дій.

«Розуміючи, що в умовах війни немає сенсу продовжувати тренувальний збір «Агробізнеса» в Туреччині, 25 лютого тренери та гравці провели термінове зібрання та вирішили повернутися до України, до своїх родин. Після такого рішення нам вдалося змінити дату вильоту з 11 березня на 28 лютого. Команда прилетіла до Будапешта, де її забрав автобус та відвіз до України. Яким було моє здивування, коли додому повернувся весь тренерський штаб на чолі з Олександром Чижевським, адміністративний персонал та… три футболісти. Всі інші вирішили перечекати за кордоном, в безпеці та подалі від війни», – повідомив Собуцький.

Зі слів Собуцького відомо, що додому повернулися гравці Ігор Курило, Данило Карась та Артем Матус. У Волочиську їх чекали Віталій Груша та Євген Ємаєв, які через травми не вирушили на збір.

«Усі вони продовжать кар’єру в клубі. З усіма іншими гравцями ми не маємо намірів продовжувати співпрацю, вони вже зараз можуть шукати собі нові команди. Це позиція клубу, який був заснований у 2016 році та завжди наголошував на єдності України, підтримці армії. У формі «Агробізнеса» виступатимуть футболісти, які не на словах, а на ділі розділяють наші цінності», – підкреслив Олег Собуцький

Нагадаємо: у міжсезоння «Агробізнес» підписав двох уродженців Рівненщини – Олександра Апанчука та Дмитра Галадея.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024