Роман Абрамович потрапив у санкційний список Великої Британії: що це означає для «Челсі»

10 Березня 2022, 14:55
Роман Абрамович потрапив у санкційний список Великої Британії: що це означає для «Челсі» 893
Роман Абрамович потрапив у санкційний список Великої Британії: що це означає для «Челсі»

Британський уряд ввів санкції проти семи російських бізнесменів, безпосередньо пов'язаних з Кремлем та президентом Росії Володимиром Путіним. У цей список потрапив також власник «Челсі» Роман Абрамович.

Потрапляння Абрамовича в санкційний список зупиняє спробу продажу ним футбольного клубу «Челсі», яким бізнесмен володіє з 2003 року (продаж був оголошений 2 березня). Про це інформує «Суспільне».

Що означає для «Челсі» потрапляння Абрамовича під санкції

  • клуб не можна продати;
  • клуб не може продавати квитки на матчі;
  • клубні магазини будуть зачинені.

Абрамович не може отримувати гроші від клубу, тому й введена заборона на продаж квитків та діяльності фан-шопів. Водночас власники абонементів можуть продовжувати відвідувати матчі «Челсі»

Також уряд Великої Британії повідомив, що «Челсі» буде видана окрема ліцензія для виплати заробітної плати працівникам. Ця ж ліцензія дозволить власникам абонементів відвідувати матчі, але продавати уже нові квитки заборонено.

До речі, «Футбол24» зазначає, що за «Челсі» станом на 2 березня 2022 року Абрамович виставив мінімальну ціну в 3 мільярди фунтів. Також відомо, що бізнесмен відхилив пропозиції швейцарського консорціуму, який давав лише 2,2 мільярда. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024