Росію та Білорусь відсторонили від участі у Всесвітніх іграх-2022

07 Березня 2022, 15:10
Росію та Білорусь відсторонили від участі у Всесвітніх іграх-2022 1318
Росію та Білорусь відсторонили від участі у Всесвітніх іграх-2022

Рада директорів Організаційного комітету Всесвітніх ігор-2022 прийняла рішення не допускати спортсменів із Росії та Білорусі до прийдешніх змагань. 

Про це інформує «Суспільне» з покликанням на пресслужбу Ігор.

Заборона щодо участі розповсюджується не тільки на атлетів, але й на офіційних осіб із цих двох країн. Це рішення було прийнято після того, як Росія за підтримки Білорусі розпочала повномасштабне вторгнення на українські території.

В офіційній заяві оргкомітету змагань зазначено, що «це рішення відповідає рекомендаціям Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету (МОК)». Раніше МОК рекомендував відсторонити російських і білоруських спортсменів від змагань на міжнародному рівні.

Цьогоріч Всесвітні ігри мають пройти з 7 до 17 липня в місті Бірмінгем, штат Алабама, США.

 

Довідково:

Всесвітні ігри – міжнародні змагання, що є аналогом Олімпійських ігор. Вони проходять раз на чотири роки. У програмі Ігор є тільки неолімпійські види спорту. Попри це, Всесвітні ігри також проходять під патронатом МОК.

Попередні Всесвітні ігри пройшли у 2017 році в польському Вроцлаві. На цих змаганнях Україна посіла п'яте місце в загальному медальному заліку, здобувши 26 нагород (10 золотих, 7 срібних і 9 бронзових).

Раніше Росію та Білорусь відсторонили від Паралімпійських ігор у Пекіні. Санкції також наклала низка міжнародних федерацій, зокрема, із тенісу, гімнастики, плавання, баскетболу, ФІФА та інші.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024