Росію та Білорусь не допустили на Паралімпійські ігри в Пекіні

03 Березня 2022, 12:36
Росію та Білорусь не допустили на Паралімпійські ігри в Пекіні 1103
Росію та Білорусь не допустили на Паралімпійські ігри в Пекіні

Керівна Рада Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) вирішила відмовити спортсменам із Російської Федерації та Білорусі в участі в Іграх-2022 у Пекіні.

Таке рішення ухвалили на спеціально скликаному засіданні Керівної ради. Про це повідомляє «Економічна правда».

«Це означає, що параатлети з цих країн більше не зможуть брати участь в Іграх, які відкриються 4 березня 2022 року», - йдеться у заяві.

«Упродовж останніх 12 годин переважна кількість членів зв’язалася з нами і була дуже відкритою, за що я вдячний. Вони сказали нам, що якщо ми не переглянемо своє рішення, це, ймовірно, матиме серйозні наслідки для зимових Паралімпійських ігор у Пекіні 2022 року. Кілька Комітетів, з деякими з яких зв’язалися їхні уряди, команди та спортсмени, погрожують не змагатися», - сказав президент МПК Ендрю Парсонс.

«З огляду на це, а також для збереження цілісності цих Ігор та безпеки всіх учасників, ми вирішили відмовити спортсменам від RPC та NPC Білорусі», – додали там.

«Щодо параатлетів із постраждалих країн нам дуже шкода, що на вас вплинули рішення, які ваші уряди прийняли минулого тижня щодо порушення Олімпійського перемир’я. Ви стали жертвами дій ваших урядів», - наголосили в Комітеті.

Добробут спортсменів є і завжди буде ключовою турботою для нас. Однак, якщо Комітети РФ і Білорусі залишаться тут, у Пекіні, інші країни, швидше за все, відмовляться від участі. У нас, швидше за все, не буде життєздатних Ігор, – резюмували там.

Паралімпійські ігри у Пекіні пройдуть з 4 по 13 березня.

Нагадаємо: раніше Міжнародний паралімпійський комітет вирішив допустити російських та білоруських спортсменів до участі в Іграх-2022 у Пекіні — у нейтральному статусі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024