Гравчині володимирського «Ладомира» в складі нацзбірної здобули перемогу у «Turkish Women’s Cup 2022»

23 Лютого 2022, 19:56
Гравчині володимирського «Ладомира» в складі нацзбірної здобули перемогу у «Turkish Women’s Cup 2022» 638
Гравчині володимирського «Ладомира» в складі нацзбірної здобули перемогу у «Turkish Women’s Cup 2022»

Завершився міжнародний турнір «Turkish Women’s Cup 2022», переможцем якого стала збірна України. До складу національної команди входили і волинянки.

Про це інформують на сайті УАФ.

Поєдинок із Болгарією став заключним для жіночої збірної України на змаганнях, які є проміжним етапом підготовки синьо-жовтих до квітневих кваліфікаційних матчів чемпіонату світу 2023 року.

Після двох перемог керманич української команди Луїс Кортес перетасував склад та дав можливість проявити себе гравцям, які мали менше практики протягом турніру. Місце у воротах зайняла Саніна, у лінії захисту з’явилися Деркач та Вороніна, до обойми також потрапили Хаванська, Кочнєва, Малахова й Шевчук.

Незважаючи на тотальну ігрову перевагу та жвавий футбол у виконанні підопічних Кортеса, перша половина зустрічі не рясніла гольовими моментами. Синьо-жовті повністю перегравали своїх опоненток та будували атаки на будь-який смак, але їм бракувало або точного останнього пасу, або холоднокровного та влучного завершального удару.

Нагоди в середині тайму були в Калініної та Кочнєвої, проте голкіпер болгарської збірної спочатку зреагувала на несильний удар Яни в дальній кут, а згодом опинилася в потрібному місці та здійснила сейв після спроби Ірини.

Ближче до перерви на футбольному полі почали розпалюватися пристрасті, і Шевчук після кількох сильних ударів по ногах була змушена завчасно завершити гру. Замість неї вийшла Глущенко. Дебютантка національної команди вже першим дотиком могла запалити своє прізвище на табло, проте її удар головою після флангової подачі Подольської виявився невлучним.

Як і в попередньому поєдинку, зі збірною Узбекистану, наші дівчата в перерві підправили приціл і двічі вразили ворота суперниць. Різницю в матчі за синьо-жовтих зробили футболістки, які з’явилися на полі після замін. На 58-й хвилині українки розіграли кутовий, і Христюк дальнім ударом із зони лівого інсайда заскочила зненацька воротаря збірної Болгарії. Схожим чином збірна України розписалася у воротах опоненток наприкінці зустрічі, але гол прийшов уже з протилежного флангу. Куп’як відпасувала з кута поля на Христюк, Юлія навісила до штрафного, а Глущенко ударом головою відправила м’яч у сітку.

Під завісу матчу збірна Болгарії мала ударну п’ятихвилинку. Протягом цього періоду суперниці не реалізували одразу три небезпечні моменти. Калініна ціною пошкодження не дала забити Гоцевій, яка пробивала майже впритул. А потім за справу взялася Саніна: Ірина зреагувала на сильний удар Петрової, а перед цим голкіперу стала в пригоді стійка воріт.

Уже в компенсований арбітром час Гірин могла оформити розгром, але програла очну дуель воротарю.

Таким чином, жіноча збірна України завершила Turkish Women’s Cup 2022 зі стовідсотковим результатом та вражаючими показниками: три перемоги в трьох матчах, п'ять забитих м’ячів та жодного пропущеного.

 

У завершальному матчі на поле виходили дві гравчині команди «Ладомир» із Володимира – Вікторія Гірин і Христина Перевізник, які були вже не вперше викликані до табору нацзбірної.

Відзначимо також, що на зборі з українськими футболістками поїхала й уродженка Рівненщини, нині гравчиня харківського клубу «Житлобуд-1» Ольга Овдійчук. У завершальному матчі гравчиня участі не брала, та виходила на поле в інших зустрічах турніру

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024