У Луцьку триває Чемпіонат України з боксу пам'яті Василя Лотоцького, Дем’яна Усика та Олега Фурса

23 Лютого 2022, 10:01
Чемпіонат з боксу 1429
Чемпіонат з боксу

У Луцьку триває Чемпіонат України з боксу серед молоді присвячений пам’яті трьох волинських боксерів Василя Лотоцького, Дем’яна Усика та Олега Фурса, які загинули в ДТП. На турнір завітали спортсмени з усієї України.

На урочистому відкритті 22 лютого побувала журналістка Район.Луцьк.

У спорткомплексі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою зібралися молоді боксери з усіх регіонів України. Перші бої в рамках чемпіонату відбулися ще 21 лютого, а 22 лютого влаштували урочисте відкриття. Турнір триватиме до 27 лютого. Поєдинки проводять щодня після 12 години.

На відкритті були присутні члени родини Василя Лотоцького. Також на захід завітали представники місцевої влади, зокрема заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, заступник голови Волинської облдержадміністрації Андрій Ярмольський та директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.  Окрім цього були присутні представники Федерації боксу України та Волині, тренери та судді.

Кільком почесним гостям надали слово і вони привітали учасників та побажали їм чесних змагань.

«Сьогодні до Луцька з усієї України з’їхалася молодь, щоб дізнатися, хто ж найсильніший у боксі. Бажаю всім справедливої боротьби, гарного перебування на Волині. Я переконаний, що в такий непростий для України час, тут у цьому залі, де зібралися спортсмени з різних куточків нашої країни, ми ще раз підкреслили, що Україна – єдина, Україна є і завжди буде», – сказав Андрій Ярмольський.

Президент Волинської федерації боксу Володимир Купчак привітав присутніх зі святом боксу, сили духу та патріотизму і подякував усім причетним до організації чемпіонату. Зокрема, він вручив подяку директору Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Павлу Боснюку. Також одним із партнерів чемпіонату виступила міжнародна мережа супермаркетів «SPAR»

Коли пролунали всі промови і гімн України, на середину вийшла одна з вихованок ліцею. Дівчина в парадній формі зачитала вірш на пам’ять про загиблих боксерів Василя Лотоцького, Дем’яна Усика та Олега Фурса, після чого оголосили хвилину мовчання. Тоді інші ліцеїсти урочисто віднесли квіти на могили спортсменів.

О 13:00 розпочалися бої на двох рингах із пар із найменшою вагою (54 кілограми для чоловіків та 48 – для жінок). Загалом протягом дня, згідно з розкладом, провели 68 боїв серед чоловіків та 10 боїв серед жінок. Фінал чемпіонату відбудеться 27 лютого.              

                               

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024