У Луцьку «Кубком Ліги» завершили зимовий сезон турнірів під егідою АДФ

14 Лютого 2022, 09:04
У Луцьку «Кубком Ліги» завершили зимовий сезон турнірів під егідою АДФ ФОТО 639
У Луцьку «Кубком Ліги» завершили зимовий сезон турнірів під егідою АДФ

Кубок Ліги АДФ став завершальним турніром зими.

Змагання, які відбулися 12 лютого у спорткомплексі Волинського обласного ліцею імені Героїв Небесної Сотні, зібрали 12 колективів та чимало шанувальників спорту. Згідно з регламентом команди-учасниці за результатами групового етапу мали можливість поборотися за три види нагород – «Bronze», «Silver» та «Gold Cup».

Груповий етап

Перше місце у групі «А» посів «Атлетик» (Млинів). На другому розташувався «Ліцей». «Grace» – треті. Загалом поєдинки групи «А» стали найрезультативнішими. За три матчі команди зуміли забити 19 м’ячів.

Шість набраних балів дозволили «Соколу» стати першим у групі «В». «Рівне. ОТГ» завдяки перемозі в очному протистоянні над «Ферммаш» розмістилися на другій позиції, а колектив з Рожища вирушив до плей-оф «Bronze Cup». 

Тріумфаторами групи «С» стали представники команди «Березне». Сходинкою нижче розмістився «Шігірюм». «Самураї» – треті. 

Дві вольові перемоги над «Луцьк Центр» та «Фортуною» дозволили «Феніксу» стати лідером групи «D». «Луцьк Центр» в очній зустрічі здолав «Фортуну» і став другим. Своєю чергою «Фортуна» потрапила до бронзового плей-офу. 

Плей-офф

 Основний час першого матчу за вихід до фіналу «Gold Cup» між «Соколом» та «Феніксом»  завершився внічию 2:2. У серії післяматчевих пенальті сильнішим виявився «Фенікс». Щоправда, рахунок лотереї більше нагадує хокей, аніж футбол – 15:14.  Другим фіналістом золотого кубку став «Атлетик», який без проблем переміг «Березне» – 4:0. 

Фаворит поєдинку за вихід до «Silver Cup» також визначився завдяки серії пенальті. «Луцьк Центр», зігравши в основний час із «Рівне ОТГ» 2:2, зміг дотиснути своїх опонентів у лотереї 6:5. Компанію лучанам у фіналі склав «Шігірюм», який мінімально переміг «Ліцей» 2:1. 

«Grace» впевнено розібрався із «Самураями» і став фіналістом «Bronze Cup». Загалом бронзові нагороди змагань могли розіграти колективи з Рожища, але «Ферммаш» розгромно програв «Фортуні» – 1:5. 

Фінали

«Фортуна» стала для рожищан злим генієм. Слідом за «Ферммашем» лучани перемогли і «Grace». Звитяга дозволила «Фортуні» стати бронзовим призером турніру.

У матчі за срібло «Шігірюм» переміг «Луцьк Центр»  з рахунком 2:0 і став володарем другого за престижністю кубку.

Маючи чималий досвід виступів на турнірах під егідою АДФ, у матчі проти «Атлетика» «Фенікс» уважали фаворитом. Але, як це часто буває у спорті, порядок б’є клас. Гравці «Атлетика» зуміли обіграти досвідчених опонентів і підняти на головою омріяний золотий Кубок Ліги АДФ. 

Окрім цього, під час церемонії нагородження організатори відзначили найкращих гравців турніру. звання «Кращого гравця» «Bronze Cup» отримав Олександр Корнійчук. Гравцем «Silver Cup» став Олександр Шитов. А власником статуетки «Кращий гравець»  «Gold Cup» став капітан ФК «Фенікс» Олег Романюк. Своєю чергою кращим голкіпером завершального турніру зими визнали Олександра Луця

Дмитро ЗІНЮК

Фото Дмитра БАЙДИ

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024