У Центральному парку Луцька хочуть відкрити спорткомплекс

12 Лютого 2022, 16:31
У Центральному парку хочуть відкрити спорткомплекс 787
У Центральному парку хочуть відкрити спорткомплекс

У Луцьку хочуть реконструювати приміщення колишнього спортивного комплексу «Спартак», що на вулиці Глушець, 20 та добудувати там спортивно-тренувальний центр за понад 257,72 мільйона гривень.

Про це пише «Перший».

Тендер на проведення відповідних робіт з розробкою проєктної документації Департамент інфраструктури Волинської ОДА розмістив 11-го лютого у системі публічних закупівель «Prozorro».

У центральному парку Луцька планують реконструювати приміщення колишнього спортивного комплексу «Спартак». Крім того, там добудують спортивно-тренувальний центр. Роботи проводитимуть за державні та кошти місцевого бюджету. Зокрема, на роботи планують витрати 257,72 мільйона гривень.

Згідно з тендерною документацією, у першому корпусі будівлі проєктом мають передбачити проведення ремонту всіх приміщень цокольного поверху, заміну всіх огороджувальних конструкцій (вікна та двері) на енергозберігаючі, заміну всіх мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання, влаштування системи оповіщення, охорони. Також спланувати та провести ремонт адміністративних приміщень першого та другого поверхів та всіх роздягалень, душових, санвузлів. Також підрядник має передбачити проєктом весь комплекс реабілітаційних приміщень для спортсменів

Крім того, він має спланувати облаштування систему фіксації часу, рахунку з табло, систему аудіо-, відео супроводу змагань, влаштування тренажерного залу в цокольному приміщенні і приміщення для важкої атлетики та весь комплекс заходів передбачених нормативними документами щодо інклюзивності.

Корпус №2 колишнього спорткомплексу «Спартак», згідно з тендерною документацією, є непридатним та його планують демонтувати. На його місці підрядник має облаштувати спортивно тренувальний центр. Також він має передбачити проєктом можливість облаштування закритого переходу між корпусом №1 та цим центром. Фасади обох корпусів мають бути виконані в одному стилі.

Візуалізація відповідно до передпроєктних пропозицій. Скріншоти з тендерної документації

Крім того, планується облаштування закритого залу для ігрових видів спорту з повним набором приміщень для функціонального використання (душові, тренерські тощо). Також підрядник має провести благоустрій території. На земельній ділянці (додатково буде відведена) передбачити відкриті ігрові площадки для занять волейболом, футболом, баскетболом, передбачити майданчики для тренажерів на відкритому повітрі (мультифункціональний майданчик), дитячі ігрові майданчики, зону для метання ядра та списа та тимчасові модульні (опалювальні, з електроосвітленням) роздягальні поруч з полями.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 16 березня. Початок аукціону – 21 квітня. Виконати роботи підрядник має до 31 грудня 2023 року.

Як розповіли «Першому» у пресслужбі Волинської ОДА, цей об’єкт входить до програми Президента України «Велике будівництво», у рамках якого й відбудеться ремонт та будівництво. Однак всі інші деталі з цього приводу мають надати згодом. Зокрема, у відомстві зазначили, що презентація проєкту відбудеться вже на наступному тижні.

Читайте такожУ Чарукові почав працювати відремонтований дитсадок

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024