Мінус один чемпіон: Михайло Романчук не виступатиме за Рівненщину

10 Лютого 2022, 17:10
Плавець Михайло Романчук не виступатиме за Рівненщину 643
Плавець Михайло Романчук не виступатиме за Рівненщину

Уродженець Рівного, дворазовий призер літніх Олімпійських ігор-2020 плавець Михайло Романчук більше не виступатиме за Рівненщину.

З 2022 року спортсмен представлятиме Хмельниччину. Про це інформує «Суспільне».

Про таке рішення спортсмена стало відомо з профільного Міністерства.

«Міністерство видає щорічно наказ, де затверджує списки команд і вже у тому списку його затвердили як спортсмена Хмельницької області. Нікого він не ставив до відома, для нас це було великим здивуванням. Від нас він отримав все, що згідно з законом, можна було отримати. Все що обіцяли, все виконали й заплатили», – коментує начальник обласного управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський.

За словами Віталія Ліпського, за час, коли плавець виступав від Рівненщини, він отримав квартиру у Рівному, після олімпіади – солідну на покращення житлових умов, земельну ділянку під будинок в обласному центрі. Спортсмен отримував одноразові виплати, йому призначали і максимальні стипендії. У серпні 2021 року Романчук отримав звання «Почесний громадянин міста».

«Завдяки його виступам ми в плаванні заробили дуже багато очок і, відповідно, це впливало на результат області в загальному рейтингу. Згідно з рейтинговими очками це – втрата дуже суттєва», – резюмував Віталій Ліпський.

Нагадаємо: на Олімпіаді-2020 у Токіо плавець у кваліфікаційному раунді плавання на 800 метрів вільним стилем  встановив олімпійський рекорд. На цій же дистанції Романчук завоював бронзову нагороду. Згодом на дистанції 1500 метрів вільним стилем Михайло Романчук фінішував другим

Натомість сам Михайло Романчук стверджує, що ухвалював рішення з огляду на те, що робитиме й де житиме пізніше, після спортивної кар'єри.

Нагадаємо: дружина Романчука легкоатлетка Марина Бех-Романчук – хмельничанка.

«Справді, такою підтримкою мало хто зі спортсменів може похвалитися, це факт. Але рішення було прийняте, тому що прийшов час обирати місце проживання на майбутнє. З дружиною вирішили, що це буде Хмельницький, там ми будемо облаштовуватись. Всі ми дорослі люди, розуміємо, що на спорті життя не закінчується. І мені потрібно зараз думати, чим я буду займатися після спортивної кар'єри, яка, на жаль, не така довга, як хотілось би», – пояснює Михайло Романчук.

Тренер із плавання Петро Нагорний, який виховав медаліста Олімпійських ігор Михайла Романчука, заявив, що продовжує співпрацю зі спортсменом. Перехід його до Хмельницької області коментувати відмовився.

 

Читайте також:

Боявся глибини, міг «нагуляти» 10 кілометрів. Невідомі факти про плавця Михайла Романчука

Учителі не будили, коли спав на уроках, – олімпієць Михайло Романчук про дитинство, хобі й медалі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024