Рівненські сумоїстка та рукоборець отримуватимуть стипендії президента України

10 Лютого 2022, 13:38
Рівненські сумоїстка та рукоборець отримуватимуть стипендії президента України 1614
Рівненські сумоїстка та рукоборець отримуватимуть стипендії президента України

Уряд схвалив проєкт Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів». Відповідно до документа двоє спортсменів, що представляють Рівненщину на змаганнях із неолімпійських видів спорту, та їхні тренери після підпису глави держави отримуватимуть стипендії Президента України.

Відповідно до проєкту  Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів» грошову підтримку матиме 26 спортсменів і 24 тренерів. Як відомо Спорт на Районі зі зазначеного документа, стипендії призначать сумоїстці Марині Максименко (Рівне) та армреслеру Олегові Жохові (Острожчина).

Олег Жохчемпіон світу 2021 року з армспорту. Він отримає президентську стипендію в розмірі дев’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Тренер рукоборця Олександр Комаревич отримуватиме стипендію в розмірі 4,5 прожиткового мінімуму.

Марина Максименко, чемпіонка Європи 2021 року зі сумо, матиме стипендію у розмірі шість прожиткових мінімумів для прожиткових осіб. Її  тренерка Людмила Горохова отримає стипендію в розмірі трьох прожиткових мінімуми.

До речі, днями Олег Жох братиме участь у армреслерському турнірі легенд у Туреччині.

З Волині президентську стипендію отримуватиме лише один спортсмен – Богдан Мочульський.

Указ, після того, як його підпише В.Зеленський, уступить у дію 1 квітня 2022 року.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024