Збірна України вирушила в Пекін на зимові Олімпійські ігри

24 Січня 2022, 12:23
Збірна України вирушила в Пекін на зимові Олімпійські ігри 681
Збірна України вирушила в Пекін на зимові Олімпійські ігри

Українські спортсмени вирушили до Пекіна на зимові XXIV Олімпійські ігри. Зимова олімпіада відбуватиметься з 4 по 20 лютого. 

Про те, що спортсмени вже вирушили до Пекіна, інформує Міністерство молоді та спорту України.

З нагоди участі України у найпрестижніших змаганнях чотириріччя, у Києві відбувся захід «Дорога до Пекіна», події якого розгорнулися на двох столичних локаціях: у студії UA:Суспільне мовлення та у новорічному містечку «Зимова країна на ВДНГ». 

У прямому ефірі телемарафону взяли участь спортсмени збірної України, які вже зовсім скоро представлятимуть нашу країну на олімпійській арені у столиці Китаю, а також медалісти ХХХІІ Олімпіади в Токіо та олімпійці минулих років. 

У цей час на ВДНГ проходили різноманітні майстер-класи з фігурного катання та хокею від відомих олімпійських чемпіонів. 

Символічним моментом проводів стала процедура передачі естафети від учасників Олімпіади в Токіо до Пекіна. Медалісти літніх ХХХІІ Олімпійських ігор, зокрема Ксенія Сидоренко (синхронне плавання), Ірина Коляденко та Алла Черкасова (жіноча боротьба) передали національний прапор України своїм колегам із зимових видів спорту. Естафету прийняли Владислав Гераскевич, Іван Шмуратко, Уляна Дуброва та Олег Гандей. 

Нагадуємо, що на зимових ХХIV Олімпійських іграх у Пекіні Україну представлятимуть 45 спортсменів у 12 дисциплінах. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024