Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу за три тури до кінця: попередні підсумки й анонси

14 Січня 2022, 15:16
Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу за три тури до кінця: попередні підсумки й анонси 637
Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу за три тури до кінця: попередні підсумки й анонси

Свята завершуються, а Регулярний чемпіонат Волинської області виходить на фінішну пряму.

До завершення сезону залишається всього три тури. На сайті АМФВ пропонують поглянути на  турнірне положення у кожній лізі та спрогнозувати, як розподіляться призові місця у підсумку.

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Якщо минулорічна «регулярка пройшла під «акомпанемент» домінації «Любарта», який виграв усі матчі та пропустив лише 11 голів, то в цьому сезоні розклад сил дещо змінився, а інтрига стала значно більшою.

Так, одна з головних причин полягає у тому, що основний склад князів веде боротьбу в Першій лізі України, а в обласному чемпіонаті виступає їхній найближчий дубль. Разом із цим інші команди демонструють прогрес та бажання завойовувати найвищі місця.

За три тури до фінішу очолює турнірну таблицю минулорічний фіналіст МФК «Хорів». Перелік виконавців синьо-білих вкотре змінився, проте вони перманентно залишаються однією з головних футзальних сил області. Станом на сьогодні, підопічні Віктора Ревка мають 14 очок, а в наступному матчі на них чекає принципове дербі з «Надією». Звитяга у ньому ще більше наблизить Паршикова і Ко до тріумфу в «регулярці».

Їхніми основними конкурентами на вершині є «ТТІ» та «Любарт-2». Нововолинська команда має 12 очок, а луцька – 11. Очне протистояння між ними уже відбулося (перемогло «ТТІ»), тож тепер їхня боротьба буде заочною та направленою на перемогу у кожній грі. І тут «зв’язківцям» пощастило трішки більше. Два з останніх трьох матчів вони проведуть на домашній арені, а там підопічні Мар’яна Купи не програвали уже дуже давно. Натомість на «Любарт-2» чекають важкі битви з Ковелем, «Надією» та «Респектом».

«Поверхом нижче» ситуація не менш напружена. Розрив між четвертим («Респект») та восьмим місцями («ЛСТМ») складає лише два очки, тож на фінішній прямій ми можемо стати свідками значних пертурбацій у таблиці. Лише «Динамо» та «Кураж» другий рік поспіль фактично втратили шанси продовжити виступи у плей-оф.

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Боротьба за «медалі» у Вищій лізі настільки сувора, що стає трішки лячно від намагання зробити прогноз щодо підсумкового переможця. Дивіться самі: перші три команди мають по 13 очок («Торпедо», «Топільно-Єдність», «Вуд Еко Буд», наступні дві по 11 («Агромат» та «Кум і Ко»), а шостий у таблиці «Neris-Авангард» завойовував 10 залікових пунктів.

Кожен із названих клубів має високі шанси на потрапляння в першу трійку. А ось доля «золота» багато в чому буде вирішена за рахунок очних протистоянь між лідерами регулярного чемпіонату.

Зануримося трішки детальніше. «Торпедо» в наступному турі зустрінеться з «Рятівником». Тут підопічним Анатолія Мищука вкрай необхідно перемагати, оскільки завершувати доведеться надважкими матчами проти «Агромату» та «Вуд Еко Буду».

Натомість у «Топільно-Єдності» календарна ситуація м’якіша, а найбільш серйозним їхнім опонентом стане четвертий  «Кум і Ко». Окрім цього, їм доведеться визначити кращого у парах з «Neris-Авангардом» та «Mojo-Енергопрофом».

Олицькій «Вуд Еко Буд», після драйвової перемоги над «кумами» (10:4), заскочив у першу трійку й безумовно спробує там і залишитися. В ідеалі – на самій вершині. Для цього доведеться досягнути позитивних результатів із «Агроматом», «Торпедо» та «Прип’яттю». 

Своєю чергою «Агромату», «Кум і Ко» та «Neris-Авангарду» втрутитися у боротьбу за медалі важче, оскільки до складних суперників (в тому числі очні протистоянні між собою) додається ще й відставання у два очки від лідерів чемпіонату.

Натомість «Прип’ять», «Рятівник» та «Mojo-Енергопроф» боротимуться за останні путівки в плей-оф. А ось у ківерцівського «Локомотива» шанси пробитися у пост-сезон – примарні.

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

«Акцент» - головний на районі, якщо говорити про Першу лігу. «Горілчані» настільки потужно проводять «регулярку», що пропустили лише два голи. І звісно ж, виграли усі матчі! Маючи відрив у три очки від переслідувачів (всього 18 очок), червоно-чорні стоять за кілька кроків від «золота». Проте зробити їх буде не так і просто.

Попереду у них протистояння з амбітним «Духче Б» та непоступливим «Фіміамом». А найголовнішим випробуванням на шляху до тріумфу стане чинний володар абсолютного чемпіонства – «Надія-2». Підопічні Віктора Ревка стартували з мінімальної поразки «Камазу-Агро», проте надалі не віддали жодного залікового пункту своїм суперникам, зібравши у підсумку 15. Стільки ж мають і «камазівці», які поступилися лише «Акценту». Тож, можемо сміливо прогнозувати, що саме це тріо й розіграє між собою перші три сходинки.

Усі інші ж продовжують боротися за як найкращу позицію у плей-оф. Найбільшу перевагу мають «Духче Б» та ФК «Мар’янівка» (9 очок). Трішки складніша ситуація «Дому Фасадів» (7 очок) та «Фіміаму» (6 очок). Разом із цим шанси на вихід у пост-сезон зберігають усі колективи, враховуючи «Олімп» та «Олімпію», які наразі розмістилися на самому дні.

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Другій лізі турнірний розклад за три тури до фінішу виглядає доволі зрозумілим та передбачуваним, проте застережемо вас щодо поспішних висновків.

Одноосібним лідером таблиці є FC «Traders». «Бронзові» призери минулорічної регулярки мають 16 очок та доволі «рівний» календар на завершення. Їхніми суперниками стануть «Гранітбудексклюзив», «Волинь-АТО» та «Крошу». Напевно, саме «крошівці» і будуть найбільшою перепоною для «трейдерів» на шляху до чемпіонства.

Разом із цим у спину «Traders» дихає млинівський «Атлетік». Підопічні Романа Зуха відстають лише на один заліковий пункт. Хорошою нагодою розібратися між собою була б очна зустріч. Але вона відбулася раніше і завершилася перемогою чинних лідерів. Тож, «Атлетіку» потрібно перемагати у всіх наступних матчах (що цілком реально, оскільки суперниками стануть колективи з другої частини турнірної таблиці) та сподіватися на помилку «трейдерів». Інакше, вище другого місця їм уже не піднятися.

Доволі насиченою може вийти боротьба за третю сходинку. Станом на сьогодні, там із відривом у два очки, розмістився «Olam-Keesef» (12 очок). За ними йде минулорічний «золотий медаліст» «Арсенал ОТВ» (10 очок) та «Крошу» і «Луцьктепло», у яких по 9 залікових пунктів. Щоправда, зважаючи на останні результати та важкий календар, розглядати комунальників претендентами на першу трійку буде не дуже розумно.

Своєю чергою «гранітні» та «атовці» зберігають хороші шанси плей-оф. А ось «West side» та «Любарту Ю-17» пробитися у пост-сезон буде складно. Обидва колективи здобули лише по 3 очки.

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Ймовірно, що доля «золота» регулярного чемпіонату у Третій лізі була вирішена ще у матчі між «Пірванче» та «Ветераном», який завершився мінімальною перемогою перших – 2:1. Вона дозволила підопічним Ярослава Костюка та Романа Кметя одноосібно очолити турнірну таблицю, відірвавшись від головного опонента на три залікових пункти. Календар в обох колективів фактично однаковий, якщо дивитися на нього з позиції складності. Тож спрогнозуємо, що Пірванче та Володимирівка так і залишаться на своїх місцях.

Слідом за «Ветераном» розмістився «Стир». Маючи 10 очок та трьох переслідувачів з 9 пунктами у графі, хлопці з Демидівки будуть змушені максимально проявити себе, щоб втримати «бронзову» позицію. Чому? Два з трьох останніх суперників – Пірванче та Володимирівка. У спину їм дихають: «Hawest», «Респект-2» та «Фенікс-ДПЗ».

Разом із цим «Дежа» (6 очок), «Новатор» (6 очок) та «Бусмаркет» (7 очок) поборються за останні дві путівки у плей-оф. Ключовим у цій боротьбі стане очне протистояння між «Новатором» та «Бусмаркетом» у восьмому турі.

 

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Четвертій лізі усі команди розмістилися максимально рівномірно від першого до останнього місця. Одноосібним лідером дивізіону з є минулорічний абсолютний чемпіон П’ятої ліги «Вадрус» (18 очок). Якщо в наступному матчі «взуттєвики» обіграють свого головного конкурента ФК «Вишків» (15 очок), питання про володаря регулярного трофею буде знято. Якщо ж результат буде зворотнім, то боротьба за «золото» точитиметься до останнього туру.

Далі у таблиці розмістилася «Вілія». Футзалісти з Коршовця мають 12 залікових пунктів в активі та відрив від угринівської «Волині» на два очки. Їхніми наступними суперниками стануть «Kadar-Міщани» (5 місце, 8 очок), Луцьк-Центр (9 місце, 4 очки) та «Вадрус», про який ми писали вище.

Своєю чергою доволі дивним виглядає 8 місце чинного абсолютного чемпіона дивізіону «Надії-3». Віктору Ревку та Ко потрібно зібрати волю в кулак та продемонструвати хорошу гру, аби хоча б трохи просунутися вгору у турнірці, або ж, щоб узагалі потрапити до плей-оф. Чекаємо на розв’язку.

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

 

П’ята ліга одна з найбільш непередбачуваних. Якщо лідер тут незмінний та беззаперечний, на всіх інших позиціях відбувається постійна ротація і передбачимо, що триватиме вона до самого кінця.

Станом на сьогодні нема жодних запитань щодо підсумкової перемоги АСК «Заборолі» у регулярці. У хлопців 18 очок і жодних натяків на те, що вони можуть комусь програти. З відставанням у 5 залікових пунктів за ними йде «Теремно хліб-2». Пекарі здобули чотири перемоги і морально уже можуть готуватися до плей-оф.

А ось із «Грифоном» ситуація не така однозначна. Так, у «крилатих» вже є 12 очок і вони точно не випадуть із зони плей-оф. Але чи втримаються вони на третій сходинці? Можливо й ні, оскільки в двох з трьох останніх матчів вони зійдуться з «Вуд Еко Буд-2» та «Татрафаном» - добротними колективами, які опустилися надто низько і тепер відчайдушно боряться за потрапляння у пост-сезон.

Загалом, завершення регулярки в цьому дивізіоні обіцяє бути дуже спекотним!

Шоста ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Новесенька Шоста ліга зберігає максимальну інтригу до самого кінця. За три тури до фінішу ми маємо двох лідерів: «Гадикап» (16 очок) та «Мильськ» (13 очок). 

Далі ж боротьба за кожен «сантиметр» турнірної таблиці є максимально суворою! Третє та шосте місце (а це чотири команди) розділяє, УВАГА, нуль очок! І «Доросинівська громада», і «Рать», і «Воротнів», і «Дубнівська» можуть завоювати бронзу. Звісно, для цього потрібно перемагати. Особливо в очних зустрічах.

Разом із цим «Мотор», «Несвіч» та «Ветеран» розмістилися нижче і будуть вести боротьбу за право потрапити до плей-оф. А ось у «Сенкевичівки» дебютний сезон не задався. Поки вони не здобули жодного, тож бажаємо їм завершити сезон не з нулем у графі. Хоча, теоретичні шанси на продовження боротьбі у пост-сезоні вони мають.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024