Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу: підсумки п'яти турів, календар шостого

07 Січня 2022, 11:27
Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу: підсумки п'яти турів, календар шостого 584
Регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу: підсумки п'яти турів, календар шостого

Регулярний чемпіонат Волині з футзалу сезону 2021/2022 перетнув середину циклу.

Уже зіграні матчі п’ятого туру. І перед завершальними чотирма турами ситуація у турнірних таблицях доволі заплутана, а від того тільки ще більше інтригуюча. Про це інформують на сайті АМФВ.

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Перший матч туру усі прогнозисти віщували перемогу гравців Мар’яна Купи, проте FC «Respect» на своєму домашньому майданчику також виступає здорово. Перемога 3:1 вивела саме гравців Андрія Ткачука на третю сходинку турнірної таблиці, завдяки кращим додатковим показникам. Солідний результат дебютанта вже до Різдва. Ковельський поєдинок також виявився гарячим, а зважаючи на менший майданчик ДЮСШ Ковеля там могло бути все що завгодно. Проте команда Романа Бірука, здається, нарешті налаштувалася на переможний лад – 6:3 за господарями. Ця перемога вивела ковельчан на четверту сходинку турнірної таблиці, а от «Динамо» спустилося на дев’яту. Найбільшу сенсацію туру створили підопічні Ігоря Чорнухи з Луцьксантехмонтажа-536: перемоги 4:0 над «Надією» не очікував ніхто, а вона сталася. І цілком заслужено. У битві лідерів ФК «Любарт» - МФК «Хорів» була цікава та напружена гра, яка і завершилася бойовою нічиєю – 2:2. Лучани були дещо втомлені після Кубку України, а от рівненський десант хорівчан думками вже був на корпоративних заходах. Але ця нічия лише додала перчинки у турнірну таблицю. Битву за шість «очок» виграв «Теремно Хліб» - 4:0 перемога над «Куражем». Вкотре доводиться констатувати: у команди сім’ї Гладунів є хороша гра, непогані виконавці, але завжди чогось не вистачає… Проте червоно-чорні однозначно ще когось таки «покусають».

Зазирнувши у турнірну таблицю найгірша ситуацію саме у «Куража» - 0 очок. І їм буде дуже важко вибратися із дна турнірної таблиці, хоча все можливо – це ж футзал. Цікава компанія: «Динамо», «Надія», ЛСТМ та «Теремно Хліб» одночасно борються і за потрапляння у вісімку плей-оффу, хоча хтось із них спокійно може розраховувати і на призову трійку, при сприятливих розкладах. Натомість «ТТІ» Нововолинськ, «Вокар-Ковель», FC «Respect» та найбільше ФК «Любарт» і МФК «Хорів», скоріш за все, розіграють медальні комплекти цього сезону. Проте щільність турнірної таблиці така, що одна втрата очок може відкинути будь-яку команду в боротьбу за нижню частину турнірної таблиці.

Подивіться на матчі наступного туру:

  • Динамо – Надія
  • МФК Хорів – Вокар-Ковель
  • ЛСТМ – FC Respect
  • ТТІ Нововолинськ – Кураж
  • ФК Любарт – Теремно Хліб

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Вища ліга після п’ятого туру розділилася навпіл. Як не старалися вірні бійці Івана Токарчука вирвати жадану перемогу чи бодай нічию, проте сильнішими цього вечора були гравці ФК «Топільно-Єдність» - 3:2. Саме ця перемога і втримала рожищан на другій сходинці у турнірній таблиці. ФК «Кум і Ко» лише з рахунком 4:3 зумів справитися із «Локомотивом», але саме вони зараз є лідерами Вищої ліги. Ківерчани ж мають долю «Куража» - при хороші грі, суцільне невезіння у всіх п’яти матчах та нуль у графі набраних балів. «Агромат» Юрія Йоржика переміг «MOJO» 5:1, можна подумати, що це була проста рядова перемога, проте п’ять вірних бійців Ігоря Шевельова лише на останній хвилині пропустили три необов’язкові м’ячі. Більше того, саме вони були ближчими до нічиєї, проте прикрі помилки та втома не дозволили цього зробити. Більш спокійнішою видалася гра між «Вуд Еко Буд» з Олики та ФК «Рятівником»: перші бачили, що суперників майже як мушкетерів (4 польових+голкіпер), а тому спокійно взяли гору 4:1. Хоча другий тайм краще провели саме гравці Віктора Абрамчука, а от оличанам можна поставити двійку відношення до гри. На завершення туру лишився десерт, котрий не розчарував. Гравці Віталія Захарчука показали «Торпедо» як треба грати до останньої секунди та вирвали перемогу разом із фінальною сиреною 5:4. На Анатолія Мищука після матчу було страшно дивитися, адже вони майже врятували поєдинок та зрівняли рахунок за 20 секунд! до завершення матчу, однак безглуздий фол в центрі поля перевернув все догори дригом.

Як наслідок ФК «Кум і Ко» мають 11 балів, а за спиною на відстані одного ФК «Топільно-Єдність», «Торпедо», «Агромат» та «Вуд Еко Буд» Олика. Скоріш за все саме вони і розіграють медальну трійку, проте ціна помилки дуже велика. А от «Neris-Авангард», «Прип’ять», ФК «Рятівник», «MOJO Енергопроф» та не будемо списувати з рахунків «Локомотив» Ківерці – ці колективи також розіграють три рятівні місця у вісімці плей-офф або два місця у Cake CUP 1.

Хто справиться із завданням краще покаже вже наступний тур:

  •  MOJO Енергопроф – Торпедо
  • ФК Рятівник – Агромат
  • Neris-Авангард – Прип’ять
  • ФК Топільно – Локомотив
  • Вуд Еко Буд – ФК Кум і Ко

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Не менш цікаві баталії вирують і у Першій лізі, можливо не так конкурентно як у перших двох, проте інтриги вистачає. «Akcent» Олександра Антонюка на останніх секундах поєдинку довів хто найсильніша команда ліги на даний момент та одноосібно очолив турнірну таблицю, йдучи, поки, без поразок. Зі знаком мінус дивує нас «Олімпія» з Княгининку: перемога над «Мар’янівкою» поки єдина у їхньому активі, а цього туру несподівана поразка 1:2 від «Духче», взагалі відкинула гравців Олександра Кушнірчука у підвал турнірної таблиці. Сам себе похоронив і «Олімп» Валерія Івахненка – програючи 0:3, вигравати 4:3, знову програвати 4:5, врятуватися на 5:5 та програти 5:7 на останній хвилині – це треба десь сильно згрішити… Можливо, причина таки є, в минулому. «Мідас» Юрія Павельчука всю гру доганяючи зухвалого суперника таки зумів взяти один пункт на останніх секундах врятувавши матч 5:5. У свою чергу МФК «Дім фасадів» втратив надважливі очки у боротьбі за майбутні омріяні медалі… Не солідно втрачати таку перемогу зважаючи на статус чинного Чемпіона ліги. Натомість Абсолютний Чемпіон свій статус у матчі із ХФК «Фіміам» натужно, але підтвердив 3:2.

Таким чином можна спрогнозувати, що за медалі ведуть боротьбу «Akcent», «Камаз-Агро» та «Надія-2». Спробують вклинитися також непередбачувана ФК «Мар’янівка» Сергія Магери та МФК «Дім Фасадів», якщо гравці Ігоря Кравчука не будуть роздавати очки всім нужденним… Боротьбу ж за життя у лізі ведуть «Духче» Б, «Мідас», «Олімпія», ХФК «Фіміам» та «Олімп».

Однак після наступного туру що у першій, що у другій п’ятірці фігуранти можуть змінитися, адже щільність турнірки захмарна, а помилка буде фатальною. Судіть самі:

  • Духче Б – Мідас
  • Надія-2 – Олімпія
  • МФК Дім Фасадів – Akcent
  • Камаз-Агро – ФК Мар’янівка
  • ХФК Фіміам – Олімп

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Другій лізі, майже все, прогнозовано. Але ключове слово майже. У битві за шість очок мінімальну та важку перемогу святкували підопічні Руслана Дороша – 2:1. Новачок та один з лідерів ліги «Olam-Kesef Sport» Острожець впевнено переміг молодь Олександра Лисенка 6:1, чим вивів себе на третю сходинку турнірної таблиці. Донедавна один із лідер «Луцьктепло» вже вдруге зазнав нищівної поразки, на цей раз 0:8 від МФК «Гранітбудексклюзив». Млинівський «Атлетік» не мав особливих проблем із «Волинь-АТО» - 6:0, а гравці Віталія Манченка і надалі шукають свою гру… У розбірках горохівського регіону між FC «Traders» та ФК «Арсенал» сильнішого не виявилося – 5:5.

Таким чином ситуація дещо схожа із Першою лігою: FC «Traders», «Атлетік» Млинів та «Olam-Kesef Sport» Острожець борються за призову трійку. Теоретично у тріо може вклинитися і «Луцьктепло» та ФК «Арсенал», але вони виступають надто непередбачувано не тільки для уболівальник, а й навіть самі для себе. «Kroshu Lutsk», «Волинь-АТО» та МФК «Гранітбудексклюзив» цього сезону і самі не знають, що з ними відбувається, адже втрачають очки там, де повинні здобувати. «Любарт Junior» та «West Side» будуть пробувати когось із попереднього тріо опустити на свої місця, але це виконати буде вкрай проблематично…

Наступний тур:

  • Луцьктепло – Kroshu Lutsk
  • ФК Арсенал – МФК Гранітбудексклюзив
  • West Side – Волинь-АТО
  • Атлетік М – Olam-Kesef Sport
  • FC Traders – Любарт Junior

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Третя Ліга буяє своїми барвами: зухвалий новачок на вершині турнірної таблиці, грізні ветерани дихають у спину, а далі… з дев’ятого по третє місце нічого не зрозуміло. Очне, чергове горохівське протистояння на Миколи виграли підопічні Микола Маціюка зі Смоляви – 6:2 пали Колодежі. Після стартових звитяг добряче забуксували дублюючі гравці «Respecta» – 0:5 від «Володимирівки» Олександра Тищенка. Ніяк не можуть набрати свої перші бали гравці із Переспи – от і цього туру «відскочив» ФК «Фенікс» ДПЗ – 3:4. ФК «Пірванче» мчить поки без втрат – 6:3 перемога над Підлозцями. Ще одна пара «BusMarket Group» та ФК «Стир» Демидівка: більшість гравців обох команд цього вечора, вирішили, що важливіше шукати подарунки під подушками чи столом, ніж допомогти своєму клубу. Тому 2:2 закономірний рахунок у матчі із красивими голами та футзальними комбінаціями, хоча і Сергій Цимбалюк, і Руслан Корпош цього святкового вечора розраховували на перемогу.

ФК «Пірванче» та «Володимирівка» уже розглядають варіанти суперників у плей-офф та оцінюють шанси хто ж до них приєднається третім. Натомість FC «Hawest» Підлозці, «BusMarket Group», ФК «Стир» Демидівка, FC «Respect-2», «Новатор» Смолява, ФК «Фенікс» ДПЗ та ФК «Дежа» Колодеже не можуть навіть бути впевненими, що потраплять у вісімку найкращих – однозначно хтось зайвий… Різниця між командами, всього в одну перемогу. Та ще і «Юність» з Переспи можна не списувати, шанси є!

Чого вартий лише наступний тур:

  • ФК Фенікс ДПЗ – Новатор
  • ФК Стир – Юність П
  • ФК Дежа – ФК Пірванче
  • FC Hawest – Володимирівка
  • BusMarket Group – FC Respect-2

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Четвертій лізі мчить до підвищення в класі добротний колектив Вадима Русяка: 11:3 без шансів для «Колос-2 Ветеран». Один з лідерів ліги ФК «Вишків» виявився не на висоті цього туру: «Вілія» з Коршовця зуміла збити суперника з переможного шляху 1:0. «Ярд» В’ячеслава Ливака все ніяк не може набрати перші бали – 1:3 від горохівчан. «Луцьк-Центр» проти «Клевер Сторса» врятувався від поразки 1:1, а поєдинок Абсолютного чемпіона проти Регулярного завершився 2:2.

«Vadus» поки конкурентів не помічає, з вершини таблиці дивиться на всіх зверхньо. ФК «Вишків» оступився поки тільки раз, у спину дихають FC Kadar-Міщани Горохів та ФК «Вілія» з Коршовця. «Клевер Сторс», «Волинь» Угринів та «Надія-3» вже планомірно готуються до плей-офф. «Луцьк-Центр», «Колос-2 Ветеран» та особливо «Ярд» поборються за виживання.

Хто краще підійде до справи після паузи:

  • Клевер Сторс – Колос Ветеран
  • Волинь У – Луцьк-Центр
  • Vadrus – Ярд
  • FC Kadar Міщани  – ФК Вишків
  • Надія-3 – Вілія К

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У П’ятій лізі безтурботно себе почуває лише АСК «Забороль» Валерія Мищука, досвідчені виконавці куражаться досхочу. Воротар-матала «наматав» з партнерами 6:3 проти ФК «Кременця». Всі інші поєдинки завершилися мінімальними перемогами та тримали інтригу до останніх хвилин: 4:3 емоційно було між «Покровом» та «Tatrafan Flexeble»; 3:2 на останніх хвилинах «Теремно Хліб-2» та «Вуд Еко Буд-2» Олика; 2:1 розбірка «служивих» між «Переможною вартою» та ФК «Грифон»; першу перемогу, і перші очки за два сезони набрали гравці з «Гіркої Полонки»! Але поки, вони перемагають лише одну команду – «Мідас-2».

Лідер без особливих зусиль тут АСК «Забороль», на срібло претендує «Теремно Хліб-2» і ФК «Грифон». А далі можна сказати одним словом – хаос: чиясь перемога чи поразка все переверне докорінно. Поки турнірні розклади такі: «Переможна варта», «Покров», «Мідас-2», «Tatrafan Flexeble», ФК «Кременець», «Вуд Еко Буд-2» Олика та ФК «Гірка Полонка». Але різниця між командами всього 3-4 бали.

А тут ще і матчі як на підбір:

  • Tatrafan Flexible – Теремно Хліб-2
  • ФК Кременець – Покров
  • Вуд Еко Буд-2 – Переможна варта
  • ФК Грифон – Мідас-2
  • АСК Забороль – ФК Гірка Полонка

Шоста ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Цьогорічні новачки Чемпіонату Волині з футзалу дивують усіх, а цього туру здивували і себе. Уся трійка лідерів минулого туру синхронно втратила очки, а тому на вершину зайшов новий лідер! Розбірка у нижній частині турнірної таблиці за шість балів закінчилася на користь ФК «Несвіча» 7:4. Донедавна лідер «Доросинівська громада» поступилася ФК «Рать» 2:3, чим пропустила на перші позиції саме представників Луцького району. «Мотор» Сергія Грушецького солідно забуксував у середині турнірки – 2:3 проти ФК «Воротнів». Знаючи усі перипетії очних конкурентів ФК «Мильськ» Володимира Іщука, мабуть, зарано повірили у фарт та поступилися 2:3 ФК «Дубнівська». Тим часом «Гандикап» Олександра Хамули у черговому горохівському протистоянні взяв чергові три очки у матчі із ФК «Сенкевичівка» та вийшов на одноосібні лідерські позиції в лізі. Дмитро Жук мужньо обстукує та виховує молодь горохівщини та ось-ось таки досягне першої перемоги в історії обласних змагань.

Дещо випадають із змагального процесу по набраних залікових пунктах ФК «Сенкевичівка» та ФК «Ветеран» Струмівка. Далі у турнірці доволі кучно йдуть ФК «Несвіч», «Мотор», ФК «Фубнівська» та ФК «Воротнів». У своєрідному відриві за медальний залік ведуть боротьбу «Доросинівська громада», земляки з ФК «Мильськ», ФК «Рать» та «Гандикап» Сільце-Журавники.

Хто краще проведе різдвяну паузу:

  • ФК Ветеран – Мотор
  • ФК Дубнівська – Несвіч
  • ФК Воротнів – ФК Сенкевичівка
  • Гандикап– ФК Рать
  • ФК Мильськ – Доросинівська громада

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024