Історичні досягнення та великі перемоги: підсумки року ФК «Любарт»

01 Січня 2022, 08:09
Історичні досягнення та великі перемоги: підсумки року ФК «Любарт» 592
Історичні досягнення та великі перемоги: підсумки року ФК «Любарт»

2021-й став найбільш успішним в історії ФК «Любарт». 

Про це інформують на сторінці клубу у фейсбуці.

Спершу «Любарт» вдруге поспіль виграв обласну Суперлігу, влаштувавши шалений триллер на пару з МФК «Хорів». 10:10 за сумою двох матчів та подальша звитяга у серії пенальті дозволили нам пробитися в плей-оф Другої ліги (нагадаємо, з минулого року обласна першість є регіональним етапом ДЛ).

На цьому етапі першим суперником князів став «КЗС-Костопіль». Сусіди з Рівненщини не змогли дати волинянам серйозний відпір, тож підопічні Назара Бугайчука спокійно отримали свій «квиток» до Фіналу Восьми, який відбувся у Києві.

В ¼ «Любарт» здолав запорізьку «Нікму», а у півфіналі поступився вінницькому «Яско». В матчі за третє місце ми зійшлися з господарями фінальної частини київським Сервітом, який був головним фаворитом на «золото». Перегравши столичних 3:2, «Любарт» здобув «бронзу» Другої ліги. Окрім цього, Євген Заїченко став найкращим бомбардиром чемпіонату, а Богдан Мізюк - найкращим молодим гравцем.

Здавалося б, історію вже написано. Проте хлопці з «Любарта» думали інакше. В травні у експериментальному форматі стартувала Перша ліга. Набираючи форму по ходу групового етапу, князі вийшли на свій пік під час плей-офу та в підсумку стали переможцями, здолавши на своєму шляху сильних опонентів із Донбасу: «Inter» та «АРПІ». Разом із цим Владислава Сизика визнали найкращим молодим гравцем турніру.

Зважаючи на успіх, перед стартом нового сезону керівництво клубу окреслило стратегічне завдання - довести рівень гри та організаційну структуру до показників, які дозволять зробити новий історичний крок для волинського футзалу. Звісно, йшлося про підвищення у класі та перехід в Екстра-лігу. До слова,

Однією з головних умов для цього є вдалий виступ вже у повноцінній Першій лізі 2021/2022. На жаль для місцевих вболівальників, «Любарт» погано розпочав чинний сезон, зазнавши двох прикрих поразок на самому старті. Проте надалі князі почали виправлятися і завершили рік на третій сходинці у групі «Захід», маючи в активі 10 очок (у плей-оф потрапляють 1-4 місця). Попереду нас йде «Ураган-2» (14 очок) та ФК «Славута» (15 очок).

А щоб не порушувати традиції, 2021-й наші «Любарт» завершив зі ще одним історичним досягненням. Вперше підопічні Назара Бугайчука пробилися до ⅛ Кубку України. Більше того, це абсолютно унікальна подія для волинського футзалу. І вже 15 січня «Любарт» розпочне новий 2022 рік з кубкового дербі проти команди з Екстра-ліги «Кардиналу-Рівнестандарту».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024