Футбольний клуб «Ужгород» покинули десять футболістів

28 Грудня 2021, 14:42
Футбольний клуб «Ужгород» покинули десять футболістів 1316
Футбольний клуб «Ужгород» покинули десять футболістів

Про кадрові ротації, плани під час зимових тренувальних зборів та завдання у дебютному сезоні Першої ліги розповів головний тренер «Ужгорода» Богдан Блавацький.

Про це пишуть на «Закарпаття онлайн».

Тренер під завершення 2021 року рішенням президента клубу Івана Дурана позбувся приставки «виконувач обов’язків».

Після завершення літньо-осінньої частини сезону команду покинули ряд футболістів: 

  • Вадим Ющишин
  • Василь Беца
  • Олександр Аксьонов
  • Андрій Вискребенцев
  • Віктор Ряшко
  • Василь Пиняшко
  • Вадим Ференцик
  • Микола Гайдучик
  • Віктор Хомченко
  • Павло Тищук

«З чим це пов’язано? За останні три місяці були якісь позитивні зрушення, як каже наш президент, ми були десять метрів під водою, а зараз — три метри. І деякі гравці, які нас покинули, показали себе з непоганої сторони, отримавши від інших команд кращі пропозиції, насамперед фінансові», – розповів Богдан Блавацький.

Наприклад, Віктор Ряшко та Василь Пиняшко виявили бажання спробувати свої сили в Угорщині. А Віктора Хомченка запрошували у команди Першої та Другої ліг з кращими фінансовими можливостями.

«Ми не можемо затримувати гравців, якщо вони хочуть піти. Миколу Гайдучика повернули з оренди у «Верес», у мене є інформація, що у грудні на тренуваннях він найкраще виглядав серед нападників. Що стосується Олександра Аксьонова, то ми хотіли бачити у ньому центрального півзахисника, який би розганяв атаки, але не вийшло, а на позиції центрального оборонця він міг би конкурувати, але дозволити собі тримати на лаві запасних дорогого гравця ми не можемо», — пояснив наставник.

За словами тренера, кістяк залишився, зокрема це гравці лінії оборони. Будуть запрошувати інших футболістів, яких переглядають. Це стосується насамперед місцевих закарпатських гравців, але наразі прізвища називати не будуть, поки нікого не підпишуть.

Читайте також: 109 ужгородських спортсменів та 32 тренери отримають разову грошову винагороду

Команда планує вийти з відпустки 20 січня. У них буде приблизно 65 тренувань, 9 товариських матчів. 

Перший етап тренувальних зборів проведуть вдома на Закарпатті. Тут є всі умови для якісної підготовки. А потім планують виїхати в угорську Кішварду для проведення другого етапу. 

«Наше завдання — поборотися за збереження прописки в Першій лізі. Можна підняти руки догори, з тріском вилетіти, бути хлопчиками для биття. А можна відшліфувати той матеріал, який ми маємо, додавши нових креативних футболістів, боротися до останнього. Хочеться побачити навесні команду, яка більше грає на атаку. Продовжимо працювати з нашим тренерським штабом. Мені подобається, як прогресують Олег Допілка, Михайло Стегура та Юрій Славік. Хочеться, звичайно, підсилити окремий сектор роботи, який у нас найбільше шкутильгає. Це селекція», – додав тренер.

Поки що закривають ці питання самостійно. 

«Можливо, вдасться взяти окремого спеціаліста для цієї роботи. Хочеться подякувати президенту нашого клубу за терпіння, підтримку і розуміння з його боку після нашого невдалого старту. Ми змогли вилізти з дна турнірної таблиці, будемо й далі всіма силами намагатися залишитися у Першій лізі», – сказав Богдан Блавацький.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024