Спідвеїст Марко Левишин став головним героєм кліпу рівненського гурту

Спідвеїст Марко Левишин став головним героєм кліпу рівненського гурту

08 Грудня 2021, 12:26

Рівненський гурт «Farinhate» презентував кліп на пісню «Номер один», головний герой якого – спідвеїст Марко Левішин.

Пісня – мотиваційний трек, адже в словах закладена ідея розвиватися, рухатися й досягати успіху у сфері, яка подобається.

«Перша версія пісні «Номер один» з'явилась більше п'яти років тому, її створив Павло Савенко, який в ті роки був гітаристом та головним сонграйтером в «Farinhate». Робота над текстом та вокальними партіями викликала складнощі, тому після багатьох десятків годин праці, проведених на студії, трек просто відклали. Влітку 2021 року вирішили з новими силами та бажанням підійти до задачі, а коли Олексій Семещук приніс текст, стало зрозуміло, що цього разу результату таки вдасться досягти», – розповідають музиканти.

Працюючи над композицією, інструменти музиканти записували на домашній студії групи, над вокалом та загалом, над аранжуванням, працювали з Олексієм Казанцевим (IndiUk Records) та Олександром Матвєєвим (бас-гітарист групи Grandma'pick).

Над відео трудився Валерій Стратюк, який, за словами творців кліпу, виконав репортажну зйомку спідвейних змагань, що відбувалися цьогоріч наприкінці серпня в Рівному. 

«Спідвей – улюблений вид спорту тисяч рівнян, це фішка нашого міста, бо в Україні спідвейні змагання проводяться регулярно лише в нас. На нашу думку, саме спідвей найкраще передає все те, що написано в тексті до «Номер один», – пояснюють у гурті.

Головний герой кліпу – рівненський спідвеїст, зірка «чорного спорту» Марко Левішин. Саме Марка музиканти представляють у відео як приклад  максимально цілеспрямованої, зарядженої досягати мети і рухатися вперед людини.

Нагадаємо: у 2020 році, під час карантину, Марко здебільшого трудився над ремонтом мотоциклів. А вже 2021 року він здобув низку титулів і високих місць, у тому числі на міжнародних змаганнях. Марко Левішин увійшов в десятку найкращих молодих спідвеїстів світу. А нещодавно гонщик підписав контракт із польським клубом.

Також серед акторів кліпу Ярослав Гаврюсєв, Стас Надюк, Ілля Усатий.

Над створенням кліпу працювала команда гурту «Farinhate»: Олексій Семещук (вокал), Олексій Дивачевський (вокал), Дмитро Філіпчук (гітара), Вадим Ільченко (гітара), Максим Вишневський (барабани), Олександр Себестьянович  (бас-гітара).

Нагадаємо: раніше легкоатлетка Марина Бех-Романчук стала головною героїнею кліпу на нову пісню гурту «Антитіла».