Забиті голи, втрачені нагоди, хороші та погані емоції: підсумки другого, календар третього туру Чемпіонату Волині з футзалу

02 Грудня 2021, 17:26
Забиті голи, втрачені нагоди, хороші та погані емоції: підсумки другого, календар третього туру Чемпіонату Волині з футзалу 1139
Забиті голи, втрачені нагоди, хороші та погані емоції: підсумки другого, календар третього туру Чемпіонату Волині з футзалу

Забиті голи, втрачені нагоди, хороші та погані емоції – усе це футзал, який після двотижневої паузи повернувся на терени Волині. Другий тур обласного чемпіонату виявився надзвичайно насиченим та багатим на гольові протистояння.

Разом із цим і наступні вихідні обіцяють бути «спекотними», хоча на дворі уже давно не літо. Підсумки другого туру й календар  третього оприлюднили на сайті АМФВ.

 

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Другий тур Суперліги виявився надзвичайно цікавим та багатим на події. Таке враження, що команди дуже розгнівала вимушена двотижнева пауза і тому вони вирішили видати вболівальникам масу емоцій.

Безумство розпочалося з першого ж матчу, у якому «Кураж» приймав ковельський «Вокар». Горохівчани, які славляться своїм бійцівським характером та доволі агресивною манерою гри, розпочали мега активно і створили суперникам з Міста Залізничників масу проблем. Справжню феєрію влаштував Богдан Гладун, який лише за чотири хвилини примудрився оформити хет-трик, а за підсумками всього протистояння – покер.

Нажаль для «россонеррі», це не допомогло їм взяти бодай одне очко, оскільки Ковель зміг перегрупуватися та вирвав другу вольову перемогу поспіль – 6:5. В наступні вихідні Кураж випробує на міцність легендарну «Надію», а ковельчани позмагаються з «ТТІ». Чекаємо на ще одну «вікторію» на характері?

Щодо «зв’язківців», то в неділю вони провели перший домашній матч проти грізного опонента та чинного чемпіона «Любарта». Так, підопічні Назара Бугайчука в обласній першості виступають іншим складом, проте це аж ніяк не відміняє найвищих завдань для них. Нема жодних сумнівів, що князі планували здолати «ТТІ», проте не вдалося. Напруга тривала до останніх хвилин, але кращими того дня були саме господарі – 5:4. Разом із цим відзначимо форварда лучан Сергія Вишневського, який забив три голи, щойно повернувшись після травми!

5 грудня «Любарт» поміряється силами з «ЛСТМ». Відповідно до регламенту, від «князів» надійшов офіційний лист з проханням перенести матч, оскільки головна команда в суботу в Дніпрі буде боротися за вихід в 1/8 Кубку України. Підопічні Ігоря Чорнухи пішли на зустріч червоно-чорним та зіграють з ними о 20:30.

До слова, «будівельники» свою гру в другому турі теж програли. Гарно розпочавши та швидко відкривши рахунок у протистоянні з МФК «Хорів», вони не змогли стримати ком1й221йанду Віктора Ревка, поступившись 1:3. Дублем за біло-синіх відзначився Роман Савицький.

Тепер про «Надію». Після перемоги на старті, хорівчани вийшли на новачка найвищого дивізіону «Respect». Футзалісти Андрія Ткачука два тижні тому прикро віддали перемогу ковельчанам і безумовно хотіли відігратися на титулованому супернику. Не будемо відтягувати – їм це вдалося. Результативні дії Ігоря Савича та Віктора Суща забезпечили «поважним» перші три очки.

У суботу «Респект» спробує закріпити своє турнірне положення. Для цього буде необхідно обіграти «Теремно Хліб». «Пекарі» стартували доволі тихо поразкою від «Надії». Програли вони й у матчі з «Динамо», проте зробили це значно цікавіше з рахунком – 3:5. А тепер УВАГА! П'ять голів за динамівців забив Володимир Чайка! В ці вихідні він спробує повторити щось подібне проти МФК «Хорів». Чи зможе?

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Другий тур Вищої ліги був багатим на голи. Розпочалося все з протистояння «Торпедо» та «Прип’яті». Обидві команди стартували нічийними результатами з однаковим рахунком – 2:2. Проте у цьому матчі все виявилося інакше. Підопічні Анатолія Мищука «проїхалися» по супернику, відвантаживши йому сім сухих м’ячів.

В наступній грі «торпедівці» спробують повторити успіх проти ківерцівського «Локомотиву» і зважаючи на не зовсім впевнений старт команди, президентом якої є Анастасія Заболотна, шанси на це доволі високі.  Разом із цим «Прип’яті» знову доведеться не солодко, оскільки вони вийдуть проти потужних «Кум і Ко».

Повертаючись до «Локомотиву», пригадаємо, що в першому матчі вони 0:6 «влетіли» олицькому «Вуд Еко Буду». Не посміхнулася хлопцям фортуна і цього разу. У матчі з «Агроматом» вони боролися до кінця, але все ж програли – 2:3. 

Своєю чергою «сантехніки» в наступному турі зійдуться з ФК «Топільно-Єдність». «Єдині» билися з «Агроматом» в ¼ в минулому сезоні, але за сумою двох матчів поступилися аж у серії пенальті.

Новий змагальний рік «Топільно» розпочало з нічиєї з «Рятувальником» (4:4) та продовжило мінімальною та важкою перемогою над «Вуд Еко Буд» - 2:1. Хлопці з Олики боролися до останнього, проте не змогли зачепитися хоча б за одне очко. Далі на них чекає протистояння з «Neris-Авангард», який у другому турі програв «Рятівнику» 2:5. Цілих п’ять голів за «автомобілістів» забив Андрій Мельник. Разом із цим у складі «Neris-Авангард» дублем відзначився Олександр Міх.

В неділю, 5 грудня, «Рятівник» спробує закріпити лідерські позиції в регулярці у битві проти «MOJO Енергопроф». Підопічні Романа Козачка та Ігоря Шевельова стартували з двох поразок підряд, тож обов’язково спробують відібрати очки у «Рятівника». В минулому матчі вони поступилися ФК «Кум і Ко» - 3:5.

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У таблиці першої ліги намалювалися два лідери, які мають по шість очок. З них і почнемо. Після впевненої перемоги над «Олімпією», продовжили серію хлопці з «Акценту». Суперником «горілчаних» був непоступливий «Мідас», який у стартовому турі розніс «Олімп» 7:1. Нажаль для себе, підопічні Юрія Павельчука не змогли повторити те ж саме проти княгининівських бійців, програвши з рахунком 1:3.

Ще один лідер турнірної таблиці «Камаз-Агро» розібрався з ХФК «Фіміам». Минулорічні абсолютні чемпіони Другої ліги перемогли з рахунком 3:1. Християни спробують здобути перші очки в наступній грі проти МФК «Дім Фасадів». А «камазівці» поміряються силами з «Олімпією».

Самі ж «олімпійці» змогли реабілітуватися за поразку від «горілчаних» на старті сезону. Під їхній прес потрапила ФК «Мар’янівка». Підопічні Сергія Магери, після дуже хорошого старту, безумовно, розраховували продовжити на тій же ноті. Але отримали від суперника 11 м’ячів у свої ворота, віддавши назад лише чотири! У найближчу неділю волинські «хорвати» зіграють проти «Мідаса». Очікуємо на емоційне видовище та принципову боротьбу!

Чинні чемпіони Першої ліги «Надія-2»  мінімально програли у дебютному турі «камазівцям», тож на матч зі ще одним серйозним клубом МФК «Дім Фасадів» вони виходили не просто голодними до перемоги, але й по-спортивному злими. І це їм допомогло. У доволі цікавому протистоянні вони перемогли з рахунком 7:2. Далі на підопічних Віктора Ревка чекає зустріч із «Духче Б».

Останні теж мають у своєму активі три очки, але крайню гру програли. Сильнішими за «Духче» були хлопці з «Олімпа». Зокрема, Михайло Семенюк, який відзначився дублем. Підсумкові ж цифри на табло – 4:1.  В наступному турі на старожилів ліги чекає протистояння з лідером турнірки «Акцентом».

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Другій лізі лідером турнірки став минулорічний аутсайдер – «Луцьктепло». Після тріумфу на старті сезону, комунальники вийшли проти «голодних» юнаків з «Любарт Junior». У напруженій боротьбі вони святкували мінімальну перемогу – 2:1.

Молоді князі, які в цій грі завдали майже вдвічі більше ударів, в наступному турі поміряються силами з «Волинь-АТО», а теплоенергетики спробують закріпитися в топі, здобувши очки проти «Арсеналу ОТВ». «Каноніри» ж у суботу, 27 листопада, впевнено обіграли «West Side» - 6:2. Дублем відзначився Валентин Обозовський.

Своєю чергою «західні» у найближчу суботу будуть протестовані ще одним лідером таблиці – FC «Traders». Трейдери у крайньому турі були кращими за млинівський «Атлетік». Хоча, аж ніяк не можна сказати, що підсумковий рахунок 5:3 повністю передавав ситуацію на майданчику. Зовсім ні. Більше того, «Атлетік» наніс на 10 ударів більше, але програв. По два голи у цьому матчі забили Михайло Вітерук («Атлетік»), Едуард Войтюк та Сергій Трофимчук (обидва «Traders»).

Реабілітуватися за поразку млинівці зможуть вже у прийдешні вихідні в матчі з поки-що аутсайдером МФК «Гранітбудексклюзивом». «Каменярі» не змогли нічого запропонувати «Olam-Kesef», поступившись 1:5. Дублем за команду з Острожця відзначився Віталій Колядич. Далі на підопічних Романа Адамчука чекає непростий матч проти амбітного «Крошу».

Щодо хлопців Руслана Дороша, то вони закрили поразку у першому турі, розгромивши «Волинь-АТО» - 9:2. Дублями за фіолетових запам’яталися Назарій Стебельський, Юрій Куран та Денис Карп’юк. Хет-трик у свій актив додав Павло Балас.

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У третій лізі аж чотири команди піднялися на вершину турнірної таблиці після двох стартових турів. Разом із цим чотири колективи залишаються із нулем у графі. Примітно, що за 10 матчів ми не побачили жодної нічиєї.

Тепер предметно. Розпочнемо з протистояння між ФК «Дежа» та ФК «Стир». Після поразок на старті, обидва клуби безумовно хотіли зачепитися за очки, а в ідеалі – здобути перемогу. І фортуна посміхнулася «Дежі» та повернулася задом до «Стира». У підсумку – 3:2  на користь підопічних Дмитра Менделюка. Далі на них чекає зустріч із «БусМаркетом». Демидівці ж спробують зіпсувати день для гравців «Фенікса». Хоча зробити це буде доволі складно. Особливо, зважаючи на те, що хлопці з ДПЗ у звітному турі програли «Респекту-2». Футзалісти Андрія Ткачука змогли перебігати чинних чемпіонів Третьої ліги з рахунком 4:2. Далі на них чекає бій проти одного з лідерів – ФК «Пірванче».

Хлопці з Луцького району у напруженому матчі обіграли «Новатор» зі Смоляви – 4:3. Підопічні Руслана Корпоша стартували з двох поразок підряд, тож у наступному турі будуть вкрай мотивовані відібрати очки у потужного «Ветерану».

Досвідчені гравці з Володимирівки після перемоги над «Бусмаркетом», не залишили шансів «Юності» – 5:2. Молоді хлопці з Переспи намагалися огризатися «зубрам», за що ми віддаємо їм належне, проте бійці Олександра Тищенка безумовно були сильнішими.

Наступне випробування для «Юності» – «FC Hawest Підлозці», які знаходяться на вершині турнірної таблиці завдяки двом перемогам на старті. Крайню гру підопічні Олега Юхімюка у дуже складному матчі здобули проти «Бусмаркету» - 2:1. У неділю, 5 грудня, у них буде чудова нагода закріпитися в топі регулярного чемпіонату.

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Четвертій лізі найбільш цікавою є ситуація на верхівці турнірної таблиці, оскільки її очолює новачок дивізіону «Vadrus». У другому турі «взуттєвики» зустрілися з ФК «Волинь Угринів» та здобули перемогу – 3:1.

Інший лідер регулярки ФК «Вишків» мінімально здолав «Луцьк-Центр» - 1:0. Насиченим та багатим на голи виявився матч між «Надією-3» та FC «KaDar-Міщани». Команда Віктора Ревка, за яку він сам теж виступає, розгромно переграла суперника – 5:1.

Окрім цього, «Клевер Сторс» були сильнішими за ФК «Вілія» – 4:2. А «Ярд» програв ветеранам з «Колосу-2».

У найближчі вихідні на нас чекає дуже цікаве протистояння між «Vadrus» та «Надією-3». Чинні чемпіони П’ятої та Четвертої ліг спробують визначити хто і з них є сильнішим на цей момент. Також між собою зіграють «Клевер Сторс» та «Волинь Угринів, FC «KaDar-Міщани» та «Луцьк-Центр», «Вілія» та «Ярд» і «Колос-2» з ФК «Вишків».

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У П’ятій лізі продовжує наводити жах на суперників АСК «Забороль». Перегравши на старті 6:2 «Мідас-2», заборольчани, у яких в цьому сезоні дуже непоганий склад (на чолі з досвідченим Петром Шелестом) живого місця не залишили на «Грифоні». Десять сухих м’ячів побували у воротах номінальних господарів. Усі шанси стати наступною жертвою «Заборолі» має  «Вуд Еко Буд-2». Разом із цим «Грифон» спробує повернутися до перемог у грі з «Покровом».

Ймовірно, що зробити це буде не так і просто. Після стартової поразки, священики змогли обіграти «Мідас-2» – 3:2. Безумовно, це стане хорошою мотивацією для підопічних Дмитра Голоскокова, аби продовжити успішні виступи в регулярному чемпіонаті.

Один із фаворитів П’ятої ліги «Татрафан» у другому турі теж здобув свою першу перемогу у сезоні. У доволі непростому матчі «гнучкі» обіграли «Гірку Полонку» – 3:1. Далі на помаранчевих очікує зустріч із «Кременцем», а «Гірка Полонка» побореться за очки з «Переможною вартою».

Муніципали, які були аутсайдерами в минулому сезоні, цей рік розпочали доволі непогано. До перемоги над «Покровом» вони додали результативну нічию з «Теремно Хліб-2» – 3:3. Обидві команди мають по чотири очки. «Пекарі» спробують збільшити їхню кількість у протистоянні з «Мідасом-2».

Ну і ще одна гра, про яку ми повинні обов’язково згадати – «Вуд Еко Буд-2» та «Кременець». Нажаль, вболівальники обох команд залишилися того дня без голів, а суперники розписали мирову – 0:0.

Шоста ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Ну і Шоста ліга. Тут вирують свої пристрасті. Після двох турів турнірну таблицю, маючи по шість очок, очолюють ФК «Мотор» та ФК «Мильськ».

«Мотор» завдяки дублю Сергія Вороб’я та голу Ярослава Шморгуна обіграв «Сенкевичівку» - 3:1. Натомість «Мильськ» у дуже напруженій боротьбі здолав «Гандикап» - 5:6. Відзначимо Олександра Хамулу («Гандикап»), який відзначився хет-триком. 

Гольове шоу вболівальники побачили у битві  між «Раттю» та «Несвічем», яка завершилася перемогою перших – 8:4. Для «Несвіча» цей матч був першим у чемпіонаті, а в найближчі вихідні вони зіграють пропущений перший тур з раніше згаданим «Гандикапом». Натомість «Рать» поміряється силами з «Мильськом».

У двох інших матчах струмівський «Ветеран» зіграв у нічию 2:2 з «Доросинівською громадою» (яка в цей же вікенд, тільки в рамках першого туру, обіграла «Сенкевичівку» 4:2), а ФК «Воротнів» розписав мирову з «Дубнівською» - 3:3. Дублем відзначився Павло Кислюк («Воротнів»). 

У наступному турі «Доросинівська громада» вийде проти «Мотора», а «Воротнів» побореться з «Ветераном».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024