Футзал Волині повертається: огляд першого туру, календар другого

25 Листопада 2021, 12:51
Футзал Волині повертається: огляд першого туру, календар другого 1409
Футзал Волині повертається: огляд першого туру, календар другого

XIV Чемпіонат Волині з футзалу, участь у якому бере 80 колективів, стартував напередодні запровадження на Волині «червоної зони».

Через коронавірусні обмеження чемпіонат був перерваний, але вже 27–28 листопада змагання будуть відновлення. На сайті АМФВ опублікували підсумки першого туру й календар другого.

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Цьогорічна Суперліга збідніла на «Вотранс», проте збагатилася «Респектом». Чинні володарі абсолютного чемпіонства у Вищій лізі досягли своєї давньої мети та піднялися в елітний дивізіон волинського футзалу. Тестувати підопічних Андрія Ткачука одразу ж взявся досвідчений суперник – ковельський «Вокар». Команда з міста залізничників розпочала не дуже вдало, дозволивши біло-синім вирватися вперед 2:0. Проте завдяки хет-трику Дмитра М’якоти, ковельчани відігралися та вирвали мінімальну перемогу з рахунком 3:2.

Напружене протистояння відбулося між оновленим МФК «Хорів» та нововолинським «ТТІ». Цьогоріч Віктор Ревко зробив ставку на рівненських виконавців на чолі з Андрієм Паршиковим та Віктором Чудлею. «Зв’язківці» ж змогли зберегти усіх лідерів та доповнили свій склад екс-хорівчанином Максимом Омеляном. Проте його наявність підопічним Мар’яна Купи не допомогла. У стартовому поєдинку перемогу святкував «Хорів» – 2:1.

Інший хорівський колектив «Надія» мінімально обіграв «Теремно хліб» – 1:0, а в луцькому дербі між «Динамо» та «ЛСТМ» було зафіксовано нічию 1:1.

Особливу увагу було прикуто до дебютної гри обласного флагману ФК «Любарт». Чинні чемпіони області, бронзові призери Другої Ліги  та володарі титулу Першої ліги України розпочали шлях за третім абсолютним трофеєм в протистоянні з горохівським «Куражем». Зважаючи на те, що князі виступають на два фронти (у Першій лізі та чемпіонаті Волині, який є регіональним етапом Другої ліги), в обласній першості їхні кольори захищає найближчий резерв головної команди. І цей факт ніяк не завадив підопічним Назара Бугайчука (який і сам повернувся на паркет в ролі граючого тренера) впевнено розбити опонентів – 5:1.

В наступному турі на лучан чекає недільний виїзд до Нововолинська, де доведеться помірятися силами з місцевим ТТІ. Разом із цим «Кураж» зіграє проти «Ковель-Вокар». «Respect» спробує взяти перші очки у Суперлізі в матчі з «Надією». На «ЛСТМ» чекає зустріч з МФК «Хорів», а «Динамо» позмагається із «Теремно Хліб».

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Другий за силою дивізіон чемпіонату Волині цьогоріч поповнили ФК «Кум і Ко» та «Вотранс-2 Прип’ять». Новачкам одразу ж довелося помірятися силами з топами Вищої ліги. І якщо звертати увагу лише на мову цифр, то свій дебют вони провели абсолютно однаково. «Вотранс-2 Прип’ять» розписав мирову 2:2 з чинним срібним призером Регулярного етапу сезону «Агроматом». А ФК «Кум і Ко» з таким самим рахунком завершив зустріч із хлопцями з «Торпедо».

Разом із цим ФК «Рятувальник» та ФК «Топільно-Єдність» влаштували «феєрверк» голів, доповнивши перший тур ще однією нічиєю – 4:4. А ось «Neris-Авангард» 3:0 «повозив» «Mojo-Енергопроф», а минулорічні фіналісти «Вуд Еко Буд» з Олики розбомбили ківерцівський «Локомотив» – 6:0.

Цими вихідними у Вищій лізі на нас чекають протистояння «Прип’яті» та «Торпедо», «Локомотиву» та Агромату», «Топільно» та «Вуд Еко Буд». Своєю чергою «Mojo-Енергопроф» поміряється силами з ФК «Кум і Ко», а «Neris-Авангард» з «Рятівником».

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Перша ліга на старті сезону порадувала вболівальників цікавими та багатими на голи матчами. В дербі княгининіських команд сильнішими виявилися виконавці з «Акценту», які впевнено переграли односільчан з «Олімпії» – 3:0. Зовсім зухвало розпочав футзальний рік «Мідас». Підопічні Юрія Павельчука нещадно розібрали луцький «Олімп» – 7:1.

Вдало стартував «усіма обожнюваний» народний клуб «Мар’янівка», чим, без сумніву, порадував свого незмінного наставника Сергія Магеру. Жертвою «картатих» став потужний «Фіміам», який поступився із рахунком 4:8. Разом із цим «Духче» в напруженій боротьбі здолало МФК «Дім Фасадів» - 5:3, а чинні чемпіони Першої ліги «Надія-2»  мінімально поступилися «Камазу-Агро».

В другому турі на нас чекають битви «Акценту» та «Мідаса», «Мар’янівки» та «Олімпії», «Камазу-Агро» та «Фіміаму», а також – «Надії-2» та МФК «Дім фасадів» і «Духче» та «Олімпу».

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

У Другій лізі вирішили наслідувати Першу і як наслідок – жодного нічийного результату. «Волинь-Авто», відродившись у цьому сезоні, протестувало новий склад МФК «Грантібудексклюзив». Підопічні Віталія Манченка зробили це доволі вдало, відсвяткувавши перемогу – 4:2. В напруженій боротьбі вольову перемогу здобули вихованці Олександра Лисенка з «Любарт Junior». Юні футзалісти з рахунком 3:2 обіграли амбіційний «Kroshu Lutsk».

Чудово розпочав регулярку млинівський Атлетік, перегравши «Арсенал ОТВ» 3:0. Також з хорошим настроєм в «червону зону» увійшли «комунальники», оскільки «Луцьктпело» переміг минулорічних аутсайдерів «West Side». А ось амбітний новачок дивізіону «OLAM-KESEF SPORT ОСТРОЖЕЦЬ» розпочав сезон із нулем у графі, оскільки поступився FC «Traders»  3:4.

В наступному турі «трейдери» поміряються силами з «Атлетіком, а «OLAM-KESEF SPORT» побореться за перші очки з «Гранітбудексклюзивом». Також нас чекає протистояння «Волинь-Авто» та «Kroshu Lutsk», «West Side» – ФК «Арсенал», «Луцьктепло» – «Любарт Junior».

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Третя ліга теж не розчарувала та подарувала вболівальникам п'ять цікавих матчів. Відродившись ветеранським складом, ФК «Володимирівка» обіграла минулорічного фіналіста цього дивізіону «BusMarket Group» – 4:2. Вилетівши з Другої ліги, «Новатор» зі Смоляви був націлений на перемогу в дебютній грі, проте на його шляху став «Респект-2», який переграв підопічних Миколи Маціюка – 2:1. Чемпіони Третьої ліги 2020/2021 «Фенікс ДПЗ» підтвердив свій статус перемогою над ФК «Дежа» – 2:0.

Разом із цим хлопці з «Пірванче» навели жаху на переспівську «Юність», відвантиживши їм вісім сухих м'ячів, а FC «Hawest» розгромив ФК «Стир» – 6:1.

У другому турі «Hawest» спробує відібрати очки у «BusMarket Group», а «Фенікс» буде намагатися закріпитися на вершині турнірки в протистоянні з «Респектом-2». Окрім цього, силами поміряються «Володимирівка» та «Юність», «Пірванче» та «Новатор», «Дежа» та «Стир».

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Минулорічний чемпіон П'ятої ліги «Vadrus» розпочав підкорення нового дивізіону у матчі з «Клевер Сторс». Учасники стадії плей-офф намагалися чинити опір новачками, проте «взуттєвики» виявилися сильнішими та перемогли з рахунком 5:3.  У ще одному протистоянні зійшлися два колективи, які відродилися перед стартом нового сезону. Йдеться про коршівецьку «Вілію» та ківерцівський «Колос-2 Ветеран». Табло показало 3:2 на користь перших.

В інших трьох поєдинках також було зафіксовано мінімальні перемоги. У своєрідному горохівському дербі «Волинь Угринів» виявився сильнішим за FC «Kadar Міщани» – 1:0. Разом із цим «Вишків» обіграв «Надію-3» (2:1), а Луцьк-Центр з таким же рахунком здолав «Ярд».

У наступному турі «ярдівці» спробують обіграти «Колос-2 Ветеран», який також прагне здобути перші очки. «Вадрус» спробує продовжити успішний дебют. Перешкоджатиме йому у цьому «Волинь Угринів». Ні в якому разі не пропустіть дербі районів обласного центру – «Луцьк-Центр» проти «Вишкова».

Окрім цього, цікаво буде поспостерігати за битвами «Вілії» та «Клевер Сторс» і «Надії-3» з FC «Kadar Міщани».

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Не так давно найслабший дивізіон обласного чемпіонату більше таким не є через появу Шостої ліги, проте й до цього його учасники доволі часто радували око запеклими протистояння і доволі цікавими командами. Однією з таких є ФК «Покров». Колектив, який об’єднав під своєю емблемою священнослужителів, стартував у грі проти минулорічного новачка «Переможної варти». Цього разу вищі сили вирішили не допомагати підопічним Дмитра Голоскокова, тож вони мінімально програли луцьким муніципалам – 2:3.

Доволі вдало стартував АСК «Забороль». Команда з-під Луцька впевнено переграла «Мідас-2» - 6:2. Своєю чергою ФК «Грифон» обіграв «Кременець» (2:1), а «Теремно Хліб-2» був сильнішим за «Гірку Полонку» - 4:2. Єдину мирову розписали «татрафанівці» та «Вуд Еко Буд-2» - 2:2.

У наступному турі «гнучкі» поміряються силами «Гіркою Полонкою», а «Вуд Еко Буд-2» з ФК «Кременець. Муніципали спробують встояти перед «Теремно Хліб-2», «Покров» зіграє з «Мідасом-2», а «Грифон» буде боротися з АСК «Забороль».

Шоста ліга. Чемпіонат Волині з футзалу

Звісно, очікувати неймовірного футзалу, в контексті технічного виконання та розуміння гри, від команд Шостої ліги аж ніяк не доводиться. Проте змагання у найнижчому дивізіоні обласного чемпіонату аж ніяк не можна назвати нудними. І перший тур став цьому підтвердженням.

Упродовж 6-7 сьомого листопада ми побачили чотири матчі і в кожному з них було виявлено переможця. Так, «Мотор» переміг «Рать» (4:2), «Дубнівська» перебігала струмівський «Ветеран» (4:3), ФК «Мильск» виявився сильнішим за ФК «Воротнів» (4:2), а «Любарт Junior-2» розгромно програв «Гандикапу» - 1:7. Одразу ж після розгрому, молодь «Любарта» вирішила сконцентруватися лише на юнацьких змаганнях та покинула ряди ліги, їхнє місце посяде ФК «Несвіч» з Луцького району.

Пропустили перший тур «Доросинівська громада» та ФК «Сенкевичівка». Перші цими вихідними зіграють з «Ветераном», а другі – з «Мотором». Також чекайте на боротьбу «Раті» та «Несвіча», протистояння між ФК «Воротнів» та ФК «Дубнівська», матч «Гандикапу» з ФК «Мильськ».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024