«Верес» обіграв «Металіст» і піднявся на сьоме місце турнірної таблиці

22 Листопада 2021, 21:22
«Верес» обіграв «Металіст» 1021
«Верес» обіграв «Металіст»

Рівненський «Верес» відірвався від найближчого переслідувача в турнірній таблиці, обігравши «Металіст-1925».

Матч 15 туру між турнірними сусідами відбувся 22 листопада у Луцьку.

Перша небезпечна атака відбулася на 2 хв. Протасов прострілював на лінію воротарського майданчика, Богдан Когут прочитав епізод. У відповідь прострілювали Віталій Дахновський і Романа Гончаренка – безрезультативно. На 19 хв Роман Мірошник ударом головою замикав передачу від кутового прапорця, потривоживши голкіпера гостей, який забрав м'яч.  Харків'я огризнулися атакою. Протасов бив – Когут парирував удар, Криськів добивав — і цей постріл заблокували рівняни.

У найближчій десятихвилинці пожежі в чужому штрафному запалював Віталій Дахновський. Урешті на 40 хв Сергій Панасенко прекрасною розрізною передачею вивів Віталія Дахновського на побачення з голкіпером. Перший удар воротар «Металіста» парирував, але на добиванні першим був Геннадій Пасіч – 1:0.

Другий тайм розпочався розміреніше, команди збавили темп. Однак на 62 хв. після подачі від кутового прапорця Дмитро Нємчанінов головою продовжив політ м'яча на дальню стійку, а там Ігор Солдат пробив точно в ціль –  2:0.

Далі гра була по рахунку. Лише на 84 хв. «Металіст-1925» створив хороший момент – сильний і щільний удар від Задераки, та Богдан Когут зіграв надійно. 

Урешті, матч завершився з рахунком 2:0 на користь рівнян. 

Три очки, здобуті над прямим конкурентом по турнірці, виводять «Верес» на поточне сьоме місце. На восьмій сходинці «Десна», а  «Металіст-1925» опустився на дев'яте місце.

Очолюють турнірну таблицю «Динамо», «Шахтар» – по 38 очок, «Ворскла», «Дніпро-1» – по 31 очку. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024