У Луцьку провели майстер-клас зі скандинавської ходьби

20 Листопада 2021, 14:44
У Луцьку провели майстер-клас зі скандинавської ходьби 1315
У Луцьку провели майстер-клас зі скандинавської ходьби

Викладачі Волинського національного університету імені Лесі Українки провели майстер-клас зі скандинавської ходьби для працівників КЗ ЛМЦФЗН "Спорт для всіх" та відвідувачів осередків Центру.

Майстер-клас провели Ольга Касарда, доцентка кафедри здоров'я та фізичної культури факультету фізичної культури та спорту разом із Наталією Захожою, доценткою кафедри фітнесу і циклічних видів спорту. ПРо це інформують на сторінці Спорт для всіх у фейсбуці.

В Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, на центральній алеї, Ольга Зіновіївна та Наталія Яківна провели розминку та запропонували навчальні вправи зі скандинавської ходи.

Всі учасники заходу мали можливість ознайомитися з правильними та техніками роботи з палицями та вибрати для себе потрібний напрямок занять (лікувальний, спортивний, любительський).

Скандинавська ходьба — вид фізичної активності, в якій використовується методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні. Це унікальний вид оздоровчої практики, який з кожним роком набирає все більшої популярності.

Що дає скандинавська ходьба?

• Тримає в тонусі м’язи верхньої і нижньої частин тіла одночасно

• Тренує близько 90% всіх м’язів тіла

• Палить на 46% більше калорій, ніж звичайна ходьба

• Зменшує навантаження на коліна і суглоби

• Покращує роботу серця і легенів

• Покращує обмінні процеси

• Активізує жировий обмін

• Усуває м’язовий дисбаланс

• Знижує рівень холестерину

Завдяки спеціально розробленим палицям навантаження рівномірно розподіляється на весь організм, задіюється величезна кількість м’язів, а навантаження на суглоби і хребет навпаки знижується (тому що відсутнє велике ударне навантаження).

Лікарі рекомендують скандинавську ходьбу як метод реабілітації після різних травм.

За належного рівня навичок скандинавською ходьбою можна займатися на будь-якому покритті: на траві, піску, асфальті, грунті або навіть на снігу.

Не лише дорослі, а й діти отримують корисні бонуси: хороша постава, розминання м’язів спини, шиї, після тривалого сидіння за партою чи перед комп’ютером, тренування серця та м'язового корсету, покращується координація рухів і зміцнюється імунітет.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024