Ліга чемпіонів Закарпаття: історія фіналів цих обласних змагань

16 Листопада 2021, 16:24
Ліга чемпіонів Закарпаття: історія фіналів цих обласних змагань 1185
Ліга чемпіонів Закарпаття: історія фіналів цих обласних змагань

Після чемпіонату, першості, Зимової першості та Кубка краю Ліга чемпіонів Закарпаття по праву доповнює чільну п’ятірку найголовніших змагань обласного штибу.

Вони особливі, адже дають можливість районним командам спробувати себе на вищому рівні, оцінити спортивні можливості серед таких же учасників з інших районів. Хронопис баталій Ліги чемпіонів Закарпаття сягає 2007 року. За цей час відбулося 13 фіналів. Мало бути на один більше, та минулоріч на заваді стала пандемія коронавірусу. Підсумки ЛЧЗ усіх років узагальнили Володимир Католик і Володимир Тарасюк для Закарпатської асоціації футболу.

Загалом переможцями ставали представники тільки 3 теперішніх районів: із Ужгородщини – 5 команд, із Берегівщини – 4, із Мукачівщини – теж 4. Найбільше – тричі – переможцем фіналів ставав ФК «Ф. Медвідя» з Н. Давидкова. Тричі у фіналах грав і «Явір» із Туриці, проте тільки одного разу цій команді пощастило виграти. У 5 фінальних матчах із 13 доводилося пробивати 11-метрові.

Після річної перерви турнір Ліги чемпіонів Закарпаття відновлюється. І міститиме чимало запитань-інтриг. Скажімо, чи наздожене хтось із районів (звісно, Берегівщина або Мукачівщина) команди Ужгородщини за кількістю виграшів? А можливо, володарем головного трофею стане команда з нового району? Або: матимемо зовсім іншого переможця чи якась із команд, які вже володіли кубком ЛЧЗ, повторить успіх?

Для початку подивимося, скільки учасників зареєструються в Лізі чемпіонів Закарпаття. Хочеться, аби вона була масовою й продемонструвала бажання команд не задовольнятися досягнутим на районному рівні, а розвиватися далі, іти на вищий рівень, відкрити області нові футбольні імена…

Змагання також дають чудову нагоду новоутвореним ОТГ заявити про себе і як про об’єднання, де дбають за розвиток спорту.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024