ВК «Патріот-Рівне» завершив виступи в кубку України-Дмарт

08 Листопада 2021, 11:17
ВК «Патріот-Рівне» завершив виступи в кубку України-Дмарт 598
ВК «Патріот-Рівне» завершив виступи в кубку України-Дмарт

Завершилися матчі групи Л другого етапу кубку України – 2021/22, у розіграші якого брала волейбольна команда «Патріот-Рівне».

Завершальний матч рівненський клуб провів у Сарнах 5–7 листопада, приймаючи «Хотинських козаків» і«Бахмут-ШВСМ». Про це йдеться на сайті РОФВ.

Попри те, що обидва суперники представляють вищу лігу чемпіонату України були певні сподівання, що майданчик «Сарни-Арени» стане щасливим для рівнян.

Першого ігрового дня «Патріот» зустрівся з одним з лідерів вищої ліги – «Хотинськими козаками». Перша партія пройшла в рівній боротьбі і на фініші сету табло показувало 20:20. Саме в цей час хотинці вдало відіграли декілька епізодів поспіль, що обумовило їх локальну перемогу 21:25. За таким же сценарієм розвивалися події і в другій партії. Патріот мінімально 19:20 поступався перед закінченням партії, але знову більш якісна гра гостей принесла їм перемогу 19:25. В третій партії перевага козаків була більш відчутною, хоча до екватора партії рівняни трималися майже поруч зі своїми суперниками. Тож перемога «Хотинських козаків» 3:0.

Наступного дня «Хотинські козаки», вже фактично виконавши завдання виходу до наступного етапу на тай-брейку програли волейболістам «Бахмута». Це вкрай ускладнило завдання для рівнян. Тепер тільки чиста перемога виводила їх до наступного етапу.

Втім початок вирішальної гри показав, що рівненські волейболісти готові до боротьби з суперниками. Захопивши лідерство зі старту господарі майданчика перевагу не віддали і вигравши партію 25:22 повели в рахунку 1:0. В другому сеті, втримавши стартовий ривок гостей, рівняни зуміли вирівняти становище і навіть вийти вперед 18:17. Однак провальний відрізок, якій «Патріот» віддав з рахунком 0:5 визначив переможця в другій партії. Такий перебіг подій не вплинув на вольові якості гравців «Патріота» і третій сет в нервовому закінченні з серією тайм-аутів вони залишили за собою 25:22. До сенсації залишилося взяти четверту партію. Та досвідчені гості зуміли відновити контроль за грою і зламати хід матчу, якій складався не на їх користь. Тож 3:2 на користь «Бахмута» і саме цей клуб продовжить участь в кубку.

А «Патріот» показав гідну гру в турнірі і набув досвіду, якій безумовно стане в пригоді в матчах першої ліги чемпіонату України. Рівняни довели, що можуть грати на вищому рівні. Тож побажаємо «Патріоту» наступного року взяти реванш у нинішніх суперників підвищившись в класі.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024