Юні важкоатлетки із Камінь-Каширщини здобули медалі на Чемпіонаті України

31 Жовтня 2021, 08:00
Юні важкоатлетки із Камінь-Каширщини здобули медалі на Чемпіонаті України 754
Юні важкоатлетки із Камінь-Каширщини здобули медалі на Чемпіонаті України

На Чемпіонаті України з важкої атлетики одна із вихованок Камінь-Каширської дитячо-юнацької спортивної школи — Олександра Чмух із Видерти — встановила три рекорди України серед дівчат у віковій категорії до 13 років. 

Про це пише сайт Полісся.

Тренують майбутніх зірок цього силового виду спорту Валентин та Богдан Андрусі.

Семеро вихованок Камінь-Каширської дитячо-юнацької спортивної школи вибороли рідному закладу позашкільної освіти 3 місце серед команд 36 спортшкіл країни. 

Це – перша перемога землячок на Чемпіонаті України серед учнів ДЮСШ віком до 18 років. Особливою її робить і те, що в порівнянні з досвідченішими конкурентками, камінь-каширським важкоатлеткам лишень по 13-14 років. Водночас це не завадило одній зі спортсменок встановити чергові рекорди України.

Чемпіонат України з важкої атлетики серед вихованців дитячо-юнацьких спеціалізованих шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву та училищ олімпійського резерву проходив з 18 по 23 жовтня в селі Поляна на Закарпатті.

За результатами виступів, на п’єдестали чемпіонів піднялися Олександра Чмух та Софія Козак, виборовши у своїх вагових категоріях бронзу. Так, Олександра представляла Камінь-Каширщину у групі до 59 кг і показала високий результат – 141 кг (ривок – 64 і поштовх – 77). 

Таким чином вона встановила три рекорди України серед дівчат у віковій категорії до 13 років (нагадаємо, в минулому році дівчина на чемпіонаті України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років у ваговій категорії до 49 кг побила відразу сім рекордів: три у ривку, два у поштовху та два у сумі двоборства). 

Софія Козак виступала у ваговій категорії до 71 кг, витиснувши у сумі 150 кг (ривок – 67,  поштовх – 83).

За крок до третьої сходинки зупинилася і Анна Король, якій не вистачило для перемоги лише 2 кг. У підсумку, дівчина зайняла почесне 4 місце у категорії до 64 кг (ривок – 60, поштовх – 78, у сумі двоборства -138). Її коліжанки Катерина Малащук і Марія Чмух посіли п’яті місця, а Карина Кривдік – шосте. Дебютантка змагань Христина Кузьмич зайняла 12 місце. Зважаючи на рівень підготовки і досвід інших учасників змагань, зауважив тренер Валентин Андрусь, дівчата показали неймовірні результати, хоч і не ввійшли до трійок лідерів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024