Визначився абсолютний чемпіон першості Закарпаття із-поміж дорослих команд

24 Жовтня 2021, 18:39
Вручення кубка 1118
Вручення кубка

Почин із видовищного футболу після юнаків продемонстрували й першолігівські дорослі. Утретє у фінальному матчі за звання абсолютного чемпіона зійшлися «Колос» (Іванівці) та «Тячів».

Обидві команди по разу вже вигравали, і ось тепер хтось мав перемогти вдруге. Про це інформують на сайті Закарпатської асоціації футболу.

Суперники продемонстрували зрілу першолігівську гру – швидкісну, атакувальну, із намаганням домінувати на кожному клаптику поля…

А такий футбол не може не подобатися вболівальникам. До речі, вони палко підтримували свої команди: із «пищалками», барабанами, радісними вигуками. Особливо колоритною була мегагрупа підтримки в «Колоса». І як було додатково приємно спостерігати, коли фани Мукачівщини не тільки палко підбадьорували «своїх», а й вітали суперників, коли їм вручали нагороди за чемпіонство в Східній зоні.

Претенденти на чемпіонство добре знали один одного, тому довго не розкачувалися й почали діяти на зустрічних курсах. І до перерви колективу з Іванівців таки вдалося відкрити рахунок. Притому це сталося після того, як тячівці теж безперестанку шукали свого спортивного щастя біля воріт «західняків». Та не забиваєш ти – забивають тобі. І в колосівців постарався Михайло Лозинець.

Після перерви тячівці вийшли ще агресивнішими в нападі, адже розуміли: після 0:1 тим паче потрібно забивати. Та знову: спочатку атака то на одні ворота, то на інші. Зрештою, у тячівців у воротарську площу візаві увірвався Дмитро Антошин. Випередив захисників суперника й хоч пробивав із певного кута, проте холоднокровно відправив у дальній повз «кіпера» – 1:1.

Футболісти з Іванівців не допустили, аби настала серія пенальті. Спочатку Михайло Ковач вивів свою команду вперед, а в компенсований арбітром час той же Лозинець дублем остаточно зняв питання переможця. Красива гра двох хороших суперників із перемогою «Колоса».

Керівництво ЗАФ на чолі з її головою Іваном Дураном радо вітало всіх учасників поєдинку. Нагороди отримали бригада арбітрів і делегат – ужгородці Назарій Дьордь, Ілля Вовчанський, Ігор Гарлач, Віктор Наскалов із Мукачева, кращі гравці матчу Дмитро Антошин та Михайло Лозинець, тренери за підготовку футболістів Павло Оржеховський і Мирослав Бундаш, президенти клубів Михайло Чонка («Колос») і Роберт Ердив («Тячів»). 

Крім того, за допомогу в організації поєдинку відзначили президента ФК «Середнє» Сергія Чопика, а також за внесок у розвиток футболу президента ФК «Сокіл» (Кінчеш) Степана Боднара, який саме завітав на поєдинок у ролі вболівальника.

І як у юнаків: традиційна «квітка» у спортивне мереживо яскравого матчу – вручення кубка головному тріумфатору – «Колосу».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024