Для шацьких учнів провели відкриті уроки з футболу

30 Вересня 2021, 19:00
Для шацьких учнів провели відкриті уроки з футболу 938
Для шацьких учнів провели відкриті уроки з футболу

28 вересня для школярів Шацької громади організували відкриті спільні уроки футболу. Відбулося спортивне свято на селищному стадіоні в Шацьку.

Участь взяли близько сотні учнів 5-6 класів з вчителями та волонтерами, які допомагали в проведенні футбольних тренувань.

Зробили такі уроки з метою підтримки соціального проєкту Української Асоціації футболу «Відкриті уроки футболу», взаємодії шкіл, батьків, поліції, психологів, популяризації серед дітей пільгових категорій футболу і здорового способу життя

Захід проводився спільно з представниками  Української  Асоціації футболу та Асоціації футболу Волині, Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Читайте такожШацькі педагоги змагалися з армреслінгу, дартсу, волейболу й шашок

З вітальним словом до присутніх звернулись: Олександра Владімірова, заступник начальника відділу масового футболу  і соціальних проєктів УАФ, Василь Кохановський, заступник голови АФВ, Анатолій Пех, начальник відділу освіти, молоді та спорту.

День розпочався із запальної руханки, яку провели старшокласниці Піщанської школи.

Футбольне поле розділили умовно на 12 тематичних майданчиків, на кожному з них вчителі фізкультури вчили різних футбольних прийомів.  Тренування проходили в ігровій формі, перед початком кожного тренування учні вітали один одного. Через деякий відлік часу дітки міняли секції. Окрім цього, дітки мали перерву. Під час перерви всі діти мали можливість поласувати круасанами та водою від підприємиці Лесі Марчук.

Читайте також: Ретро-фото: як відпочивали на Світязі 50 років тому

На одному з майданчиків, представники поліції розповідали про особливості своєї служби. Дітки могли уявити себе поліціянтами: приміряти бронежилет, посидіти за кермом авто, навіть увімкнути сирену чи мигалки.

Інвентар, банери, футболки для дітей, спортивні костюми для залучених вчителів у рамках проєкт надала Українська Асоціація футболу. Медичний супровід  забезпечували працівники і службовий автомобіль КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», музичний – Шацький будинок культури.

Проєкт «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools») здійснюється в рамках діяльності зі співпраці між громадянським суспільством і громадським сектором задля миру, соціальної інтеграції та захисту дітей в Україні, що фінансується Європейським союзом. Основними виконавцями в реалізації проєкту виступають Асоціація кроскультурних проєктів (Данія), Українська асоціація футболу, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld (Німеччина), в партнерстві з Міністерством освіти й науки України та Національною поліцією України.

Читайте також: Команда Шацького коледжу здобула на обласних змаганнях п'ять кубків

Проєкт відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя молоді, профілактику та подолання дитячої злочинності й конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами. Проєкт залучає до спільної участі не лише майбутніх гравців, але й майбутніх волонтерів і соціально активних громадян.

Читайте такожПозашкілля Шацької громади: здобутки та досягнення за рік

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024