Баскетболістки клубу «Рівне» розпочинають новий сезон

25 Вересня 2021, 11:35
Баскетбол 994
Баскетбол

Жіноча команда Баскетбольного клубу «Рівне» повністю зберегла склад з минулого сезону і стартує у Чемпіонаті Суперліги 21/22. 

Перші ігри рівнянки проведуть на власному майданчику проти столичного «Динамо-НПУ» 25 вересня о 18:30, а 26 вересня команди вийдуть на майданчик о 14:00. Про це інформують на сайті баскетбольного клубу.

До нового сезону команда підійшла з торішнім складом. Вдалося зберегти всіх лідерок. На скільки за літнє міжсезоння покращили свою майстерність гравчині покажуть вже матчі в сезоні. 

Для всіх баскетболісток, окрім «дорослих» Спиридонової та Шматової в перерві між чемпіонатами відпочинку було мало. Адже, всі вони грали за збірні України різних вікових груп на Єврочеленджерах Чемпіонату Європи.

Активна фаза підготовки до сезону в команди розпочалася лише в серпні. Окрім тренувань, жіноча БК «Рівне» провела два товариські поєдинки в Одесі проти ще одного учасника Суперліги «Інтерхім». Суперниці обмінялися перемогами, спершу сильнішими були господарки 66:54, а в повторній грі – рівнянки 75:73.

Щодо суперниць, то саме іграми з «динамівками» БК «Рівне» завершувало минулий сезон. Це були чвертьфінальні матчі плей-оф Суперліги. Тоді, киянки в трьох іграх стали сильнішими здобувши перемоги 71:61, 76:66 та поступившись 74:70. В цих матчах визначальними стали участь відразу трьох темношкірих легіонерок в складі столичного клубу.

На цей сезон в заявці «Динамо-НПУ» тільки одинадцять гравчинь, серед яких лише одна американка – Кеондріа Шунджа Келловей. 

Повний ростер команди має такий вигляд: Ангеліна Бондзюх, Кеондріа Шунджа Келловей, Світлана Радіонова, Олена Рижова, Ірина Савчук, Оксана Фастова, Катерина Мікульська, Оксана П`янтак, Анна Шевченко, Ірина Бугайова, Софія Царук.

Нагадаємо, що в цьогорічному чемпіонаті Суперліги гратиме вісім команд. У порівнянні з минулим сезоном відсутні «Вінницькі Блискавки», але додався ще один представник столиці – «Будівельник». Тепер Київ в цих змаганнях представляє відразу три команди – це «Київ-Баскет», «Динамо-НПУ» та «Будівельник». 

Зазначимо, що у міжсезоння доволі потужно підсилились чотири команди – це чинний чемпіон «Прометей», а також «Київ-Баскет», «Будівельник» та «Чайка». Саме їх фахівці називають головними претендентами на медалі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024