Мала паралімпійська збірна України наносить великий удар, – The New York Times написав про українських паралімпійців

08 Вересня 2021, 12:06
The New York Times написав про українських паралімпійців 1108
The New York Times написав про українських паралімпійців

Українці посіли п’яте місце в загальному заліку XVI літніх Паралімпійських ігор у Токіо, маючи в активі 98 медалей. Це що всього на шість нагород менше, ніж у США, попри набагато меншу делегацію (139 спортсменів, тоді як більшість країн із ТОП-5 медального рейтингу мали понад 220 представників)

Це відзначили на міжнародному рівні, зокрема 6 вересня у The New York Times з'явилася публікація «Чому мала паралімпійська збірна України завдавати такий великий удар».

«Це невелика країна, яка явно перевершує свою вагу», – сказав Крейг Спенс, провідний представник Міжнародного Параолімпійського комітету.

У публікації йдеться про те, що наші паралімпійці виглядають більш успішними щодо українських спортсменів, які боролися за нагороди XXXII літніх Олімпійських ігор, адже виграли одну золоту медаль – на чотири менше, ніж Максим Крипак в активі якого сім медалей у плаванні (п’ять золотих, плюс одна срібна та одна бронзова). До речі, Крипака визнали найпродуктивнішим  спортсменом цієї Паралімпіади в  Токіо.

Також у The New York Times підкреслюють, що в Україні є проблеми з паралімпійським рухом, бракує баз для тренування спортсменів з інвалідністю. «У моїй країні спортсмени, що виступають на Паралімпійських іграх, не дуже популярні», – цитує The New York Times Оксану Ботурчук.

 

Читайте також:

Україна у підсумковому медальному заліку Паралімпіади зберегла місце в ТОП-6

Волинські олімпійці та паралімпійці отримають грошові винагороди

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024