Волинські олімпійці та паралімпійці отримають грошові винагороди

08 Вересня 2021, 09:37
Волинські олімпійці та паралімпійці отримають грошові винагороди 1119
Волинські олімпійці та паралімпійці отримають грошові винагороди

Волинська обласна рада ухвалила рішення виплатити грошові винагороди усім спортсменам Волині, що представляли збірну України на Олімпійських та Паралімпійських іграх-2020.

Про це повідомляє Управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської облдержадміністрації.

Відповідні рішення депутатський корпус ухвалив на сесії обласної ради 19 серпня цього року, внісши зміни до Положень про виплату одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам області олімпійських видів спорту та з видів спорту інвалідів. Відтак, відповідна виплата є одноразовою і складає суму 50 тисяч гривень для кожного спортсмена.

Читайте також: Рівненські олімпійці отримають по пів мільйона гривень за медаль

Цьогоріч її вперше отримають усі спортсмени-волиняни – учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор-2020, незалежно від здобутих результатів. Таку пропозицію ініціював голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, що згідно з попереднім Положенням, одноразові винагороди виплачувалися тим учасникам Олімпійських ігор, які зайняли з 1 по 10 місця, а відповідні виплати спортсмени мали отримати у наступному бюджетному році. Своєю чергою, Положенням про виплату одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам області з видів спорту інвалідів передбачалась виплата волинським паралімпійцям винагороди за зайняті з 1 по 12 місця.

У зв’язку з внесенням змін у зазначені Положення, грошові винагороди волинські спортсмени отримають уже в цьому році.

Отож, нагороди отримають:

  •  Марія Повх – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Веслувальниця – вихованка СДЮШОР «Олімп», її першими тренерами були Ольга Мухаметаліна та Тарас Шевченко. Зараз Марію Повх тренують Роман Повх та Андрій Шевчук.

Читайте також: Марія Повх із екіпажем замикає десятку найкращих у байдарці-четвірці на дистанції 500 метрів

  • Юрій Вандюк – майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату світу, Європи та Європейських ігор з веслування на байдарках і каное. Олімпієць – вихованець СДЮСШОР «Олімп», його першими тренерами були Федір Семенюк та Василь Прохорук. Нинішні тренери веслувальника – Федір Семенюк та Роман Повх.

Читайте також: Волинянин Юрій Вандюк – у двадцятці найкращих веслувальників у каное-одиночці

  • Анастасія Турчин – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, багаторазова чемпіонка Європи та України з дзюдо. Тренують волинську дзюдоїстку Віталій Терешкевич та Михайло Романкевич.

Читайте також: Волинська дзюдоїстка Анастасія Турчин покидає Олімпійські ігри-2020

  • Яна Беломоіна – заслужений майстер спорту України, одна з лідерок світового велоспорту (маунтенбайк) в дисципліні крос-кантрі. Тренують спортсменку Віктор Ковальов та Максим Гавриленко.

Читайте також: Яна Беломоіна – восьма на Олімпіаді в Токіо

Ніколи не пізно іти за мрією, — Яна Беломоіна

  • Іван Банзерук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, один із найшвидших спортсменів спортивної ходьби України, срібний призер чемпіонату світу зі спортивної ходьби. Тренує легкоатлета Володимир Яловик.

Читайте також: Волинянин Іван Банзерук не зміг фінішувати на олімпійській дистанції 50 кілометрів зі спортивної ходьби

  • Данило Даниленко – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (біг на 400 метрів, біг на 400 метрів з бар’єрами, змішана естафета 4х400 м). Народився у 1994 році в Черкасах, з 2015 року спортсмен виступає за Волинську область.
  • Ірина Климець – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота). Ірина Климець також вихованка обласної ДЮСШ. Спортсменку тренує Роман Черкашин.

Читайте також: «Сьогодні я плачу, а завтра знову продовжу йти до своєї мети», — Ірина Климець про виступ у Токіо

  • Марія Сахарук (Філюк) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба).  Нині спортсменку тренує Валентина Борисюк.

Читайте також: Волинянка Марія Сахарук – у двадцятці найкращих скороходок Олімпіади-2020

  • Сергій Ємельянов – член національної збірної команди України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (2014 р.), заслужений майстер спорту України (2018 р.). Тренер збірної команди України: Загреба В.М. – заслужений тренер України.

Читайте також: Випередивши суперника з країни без прапора, Сергій Ємельянов виграв паралімпійське золото

  • Станіслав Самолюк – член національної збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (2019 р.), майстер спорту України міжнародного класу (2019 р.). Тренер збірної команди України: Загреба В.М. – заслужений тренер України.

Читайте такожВолинянин Станіслав Самолюк з екіпажем потрапив у втішний заїзд Паралімпіади-2020

  • Юрій Бабинець – член національної збірної команди України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (з 2016 року), майстер спорту України міжнародного класу (2016 р.). Тренери-викладачі: перший – Карпенко В.П., заслужений тренер України, особистий – Дружинович В.П., заслужений тренер України.
  • Ярослав Окапінський – член національної збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (2018 р.), майстер спорту України міжнародного класу (2020 р.), учень Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Тренер-викладач: Рожок А.Л.

Читайте також: Ківерчанин здобув 6 місце на Паралімпійських іграх у Токіо

  • Марина Мажула – член національної збірної команди України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (2018 р.), заслужений майстер спорту України (2019 р.). Тренер збірної команди України: Загреба В.М. – заслужений тренер України.

Читайте також: Волинянка Марина Мажула здобула срібну медаль Паралімпіади-2020

Нагадаємо: Волинську область на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх представляло восьмеро спортсменівВолиняни в Токіо не завоювали олімпійських медалей, але в окремих дисциплінах виступили з найкращими результатами серед українців. А на Паралімпіаді-2020 волинські спортсмени завоювали золото і срібло.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024