На дебютній Паралімпіаді в Токіо плавець Андрій Трусов здобуває срібло

27 Серпня 2021, 13:00
Плавець Андрій Трусов здобуває срібло на Паралімпійських іграх-2020 1199
Плавець Андрій Трусов здобуває срібло на Паралімпійських іграх-2020

Україна здобула 18-у медаль на Паралімпійських Іграх у Токіо.

21-річний плавець Андрій Трусов виграв срібло на дистанції 200 метрів комплексним плаванням (клас - S7). Про це інформує «Суспільне Спорт».

Для Трусова Паралімпіада у Токіо стала дебютною. Попри це, він підходив до неї у статусі чемпіона світу, щоправда на іншій дистанції – 50 метрів вільним стилем.

У кваліфікації Трусов мав третій час, поступившись лише ізраїльтянину Марку Маляру та аргентинцеві Інакі Базілоффу. Попри це, шанс зачепитися за медаль у українського плавця був.

Трусов розпочав виступ у фіналі третім, але за підсумками 150 метрів дистанції йшов першим. Причому плив український плавець, випереджаючи світовий паралімпійський рекорд, який належав іншому представникові України – Євгенію Богодайку.

Проте втримати золото на дебютній для себе Паралімпіаді Трусов не зміг. На фініші він випередив світовий паралімпійський рекорд, але став другим - золото здобув Маляр, який став новим володарем рекорду.

Плавання. 200 метрів, комплексний стиль (клас - S7)

  • Марк Маляр (Ізраїль) - 2:29.01 хвилин
  • Андрій Трусов (Україна) - 2:29.99 хв
  • Карлос-Данієль Серрано Серрате (Колумбія) - 2:31.58 хв

Це 18-а медаль України на Паралімпіадах і 10 срібного гатунку.

 

Першого дня Паралімпіади українські спортсмени здобули вісім відзнак. Першу бронзову нагороду Україні принесла фехтувальниця Євгенія БреусДруга медаль — срібна — у плавця Антона Коля. Третя — у фехтувальника Артема МанькаЧетверта нагорода — перша золота — у плавчині Єлизавети Мерешко, а п'ята (бронза) — у плавчині Анни Гонтар (обидві виступали на дистанції 50 метрів вільним стилем). Шоста медаль у фехтувальниці Олени Федоти. Сьома нагорода — у плавця Максима Крипака. Восьма — у плавця Олексія Вірченка

 

Другого дня в національну скарбничку додалася тільки одна медаль — дев'ята нагорода, друга особиста, у плавчині Єлизавети Мерешко.

Третього змагального дня десяту медаль Україні принесла стрибунка Юлія Павленко. Одинадцяту відзнаку у метанні списа завоював Владислав Білий. Дванадцята медаль — бронзова — у Єгора Дементьєва. Тринадцяту відзнаку везе до Рівного Юлія ІваницькаЧотирнадцята нагорода – у плавчині Катерини ДенисенкоП'ятнадцяту медаль виборола пауерліфтерка Мар'яна Шевчук (золото). Шістнадцята нагорода в активі плавця Сергія Кліппера. Сімнадцяту відзнаку на татамі виборола рівненська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024