Пауерліфтерка Мар'яна Шевчук здобула золоту медаль Паралімпійських ігор, другу для України

27 Серпня 2021, 11:36
Пауерліфтерка Мар'яна Шевчук здобула золоту медаль Паралімпійських ігор, другу для України 823
Пауерліфтерка Мар'яна Шевчук здобула золоту медаль Паралімпійських ігор, другу для України

Пауерліфтерка Мар'яна Шевчук здобула друге "золото" для України на Паралімпійських Іграх у Токіо.

Виступаючи у вазі до 55 кг, вона підняла найвищу вагу серед решти учасниць. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Українська пауерліфтерка із запасом стала лідеркою у фінальному виступу. У першій спробі Шевчук взяла вагу 125 кг, у той час, як найближчі переслідувачки з Китаю та Туреччини - 118 та 117 кг.

Проте із другою спробою Шевчук не впоралася - 128 кг їй не підкорилися. Китайська та турецька пауерліфтерки підібралися до українки на відстань одного кілограма, взявши вагу 124 кг.

Однак першої спроби Шевчук виявилося достатньо для паралімпійського "золота". Українка ще спробувала оновити власний світовий паралімпійський рекорд та взяти вагу 133 кг, але з цією задачею не впоралася.

Це 15 нагорода українських паралімпійців.

 

Першого дня Паралімпіади українські спортсмени здобули вісім відзнак. Першу бронзову нагороду Україні принесла фехтувальниця Євгенія БреусДруга медаль — срібна — у плавця Антона Коля. Третя — у фехтувальника Артема МанькаЧетверта нагорода — перша золота — у плавчині Єлизавети Мерешко, а п'ята (бронза) — у плавчині Анни Гонтар (обидві виступали на дистанції 50 метрів вільним стилем). Шоста медаль у фехтувальниці Олени Федоти. Сьома нагорода — у плавця Максима Крипака. Восьма — у плавця Олексія Вірченка

 

Другого дня в національну скарбничку додалася тільки одна медаль — дев'ята нагорода, друга особиста, у плавчині Єлизавети Мерешко.

Третього змагального дня десяту медаль Україні принесла стрибунка Юлія Павленко. Одинадцяту відзнаку у метанні списа завоював Владислав Білий. Дванадцята медаль — бронзова — у Єгора Дементьєва. Тринадцяту відзнаку везе до Рівного Юлія Іваницька. Чотирнадцята нагорода – у плавчині Катерини Денисенко.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024