Олімпійці Михайло Романчук і Олег Омельчук зустрілися з рівнянами

22 Серпня 2021, 20:18
Призери Олімпійських ігор-2020 плавець Михайло Романчук і стрілець Олег Омельчук зустрілися з жителями міста Рівне. ФОТОРЕПОРТАЖ 2357
Призери Олімпійських ігор-2020 плавець Михайло Романчук і стрілець Олег Омельчук зустрілися з жителями міста Рівне.

Призери Олімпійських ігор-2020 плавець Михайло Романчук і стрілець Олег Омельчук зустрілися з жителями міста Рівне.

Захід відбувся у парку ім. Тараса Шевченка в суботу, 21 серпня. Крім самих спортсменів, поспілкуватися з жителями міста прибули їхні тренери та родини. Також на зустріч завітало багато рівнян, серед яких чимало дітей – вихованців різних секції і спортивних гуртків Рівного та ближніх громад.

Під час зустрічі йшлося про спортивні досягнення і хобі спортсменів, присутні запитували про особливості їхнього режиму й дієти, цікавилися кількістю завойованих медалей і планами.

Наприклад, Олег Омельчук зізнався, що має «тихі» хобі – полюбляє рибалку, на яку їздить із тренером чи дружиною, захоплюється збиранням грибів. Михайло Романчук розповідав, що цікавиться футболом, любить дивитися «Формулу 1», а от за матчами рівненського «Вереса» особливо не стежить.

Дружина Михайла, українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук розповідала, що в дитинстві займалася малюванням.

Кількість завойованих медалей ніхто з рівненських олімпійців не рахує – спортсмени забобонні, мовляв, кожна нагорода може стати останньою, тому до завершення кар’єри лік не ведуть.

«Дуже приємно, що відбулася така зустріч. Щиро за неї дякую! Але для мене це не просто приємно, а й важливо і відповідально, тому що я можу донести правильну інформацію до юних спортсменів, змотивувати їх. Хочу побажати, щоб ви не зупинялися, рухалися до мети. А ще вірили в себе і свого тренера», – сказав на завершення Михайло Романчук.

Олег Омельчук побажав присутнім здоров’я, щастя й успіхів.

«Тим, хто професійно займається спортом, хочу побажати мати наснагу більше працювати. Хто не займається професійно, любіть спорт, займайтеся для себе – це дуже корисно», – резюмував Олег Омельчук.

Міський голова Рівного Олександр Третяк, який був на цій зустрічі, повідомив, які відзнаки й нагороди отримають рівненські олімпійці від влади міста.

А завершився захід неформальним і спільним фотографуванням.

 

Нагадаємо: рівняни в Токіо здобули три медалі на двох.

 Олег Омельчук і Олена Костевич у кульовій стрільбі в змішаному пістолеті на дистанції 10 метрів здобули бронзову нагороду, яка на той момент стала третьою медаллю України.

Дві нагороди завоював плавець Михайло Романчук. Спершу в кваліфікаційному раунді плавання на 800 метрів вільним стилем Михайло встановив олімпійський рекорд. На цій же дистанції Романчук завоював бронзову нагороду. Згодом на дистанції 1500 метрів вільним стилем Михайло Романчук фінішував другим і перервав «бронзове прокляття» України на Іграх у Токіо. 

 

 

Читайте також:

Бронза Романчука - перша олімпійська медаль із плавання за 17 років

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024