Рівненські олімпійці отримають по пів мільйона гривень за медаль

22 Серпня 2021, 19:14
Олімпійські призери з Рівного отримають стипендії. На фото Олександр Третяк, Олег Омельчук і Михайло Романчук (зліва на право) 1381
Олімпійські призери з Рівного отримають стипендії. На фото Олександр Третяк, Олег Омельчук і Михайло Романчук (зліва на право)

Рівненські спортсмени, які завоювали олімпійські медалі на Іграх-2020 у Токіо, будуть винагородженні стипендіями в сумі майже пів мільйона гривень за кожну олімпійську медаль.

Про це під час зустрічі з Олегом Омельчуком і Михайлом Романчуком 21 серпня повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Таке рішення напередодні, 20 серпня, під час чергової сесії Рівнеради ухвалили депутати.

За кожну олімпійську медаль спортсмени отримуватимуть винагороду в суму, що дорівнює 80 мінімальним зарплатам – це 480 тисяч гривень. Раніше стипендія дорівнювала 15 мінімальним зарплатам (90 тисяч гривень)

Тренери, які підготували призерів Олімпійських ігор отримають винагороду в сумі, що дорівнює 40 мінімальним зарплатам.

Крім того, на День міста Рівне Михайлові Романчукові та Олегові Омельчукові вручать відзнаку «Почесний громадянин Рівного».

Нагадаємо: Олег Омельчук і Олена Костевич у кульовій стрільбі в змішаному пістолеті на дистанції 10 метрів здобули бронзову нагороду, яка на той момент стала третьою медаллю України.

Дві нагороди завоював плавець Михайло Романчук. Спершу в кваліфікаційному раунді плавання на 800 метрів вільним стилем Михайло встановив олімпійський рекорд. На цій же дистанції Романчук завоював бронзову нагороду. Згодом на дистанції 1500 метрів вільним стилем Михайло Романчук фінішував другим і перервав «бронзове прокляття» України на Іграх у Токіо. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024