У Ковелі вперше відбувся масштабний чемпіонат України з крос-триатлону

15 Серпня 2021, 14:37
У Ковелі вперше відбувся масштабний чемпіонат України з крос-триатлону 2193
У Ковелі вперше відбувся масштабний чемпіонат України з крос-триатлону

У Ковелі відбувся чемпіонат України з крос-триатлону «Kovel Triathlon Cup 2021». 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Змагання відбулися у місті вперше за ініціативи громадської організації «Федерація триатлону міста Ковеля» під патронатом міського голови Ігоря Чайки.

Понад 80 спортсменів з Волині, Київської, Донецької, Львівської, Харківської, Тернопільської, Рівненської, Одеської, Черкаської областей, а також – Австрії зібрались на березі Турії, аби подолати  27 кілометрів дистанції.

Спочатку вони пливли 1 км водосховищем. Після цього їхали на велосипедах 20 км вулицями Ковеля, селами Воля-Ковельська і Зелена, далі — біг 6 км і фінішували — у парку Шевченка.

Володимир Рябцев, віцепрезидент федерації триатлону Львова розповів, що приїхав у складі суддівської бригади.

«Саме такі локації для змагань як у Ковелі є вдалими для спортсменів. Все дуже гарно продумано, атмосфера теж панує надзвичайна. Поліції — респект. Вони бездоганно зуміли забезпечити перекриття вулиць», — зауважив він.

Непросто у спеку було пройти весь маршрут.  Втім, на фініші вболівальники спостерігали шквал неймовірних емоцій.

Лучанина Андрія Мазяра приїхали підтримати дружина Людмила, донечка Божена, син Устим. Тож обійми найрідніших, їх посмішки, вітання і втому, наче рукою зняло.

Ще один гість з Луцька Сергій Марчук каже, що вперше подолав таку дистанцію. Це для нього було серйозне випробування, але,  поставленої  задачі досягнув. І попереду — нові виклики.

Було серед учасників чимало ковельчан. Василь Ніколаєнко вчетверте бере участь у перегонах, але вдома, за його словами, більша відповідальність. Поруч знайомі, рідні. Всі переживають. І тоді хвилювання подвоюються, адже важливо,  не підвести їх очікування. 

«Надзвичайно шикарна організація, дуже все гарно, приємно, привітно. Дуже сподобалось», — кажуть Руслана Ратушняк та Віталій Волинець з Тернополя. 

«Сьогодні Ковель довів, що готовий приймати подібні змагання. Сподіваюсь, що вони будуть тепер відбуватись постійно і це стане традицією. А триатлоністи своїм прикладом надихатимуть інших людей займатись спортом», — сказав під час вітання спортсменів перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Після цього Тарас Яковлев разом з головою федерації триатлону Ковеля Денисом Дубинком та координатором змагань Іриною Зінчук провели церемонію нагородження.

Серед жінок професіоналів перше місце здобула Софія Прийма зі Львова, член національної збірної команди України з триатлону.

«Дуже задоволена результатом. Дякую Ковелю. Щодо дистанції, організації, все просто чудово», — говорить дівчина.

І для багатьох було загадкою, хто ж приїхав до Ковеля з Австрії. Виявляється, це наш земляк – ковельчанин Максим Семенюк. Нині він мешкає у Відні. Хлопець розповідає, що не міг пропустити чемпіонат, адже його організовували друзі, а ще ностальгія привела у рідне місто. Тут він розпочав свою спортивну кар’єру, яку продовжив у Києві, а далі й в Австрії. Зараз плаванням займається, як любитель, але це допомогло йому здобути бронзову нагороду.

«Хочеться, щоб у Ковелі більше уваги приділяли плаванню. Потрібно мотивувати, створювати конкуренцію. Важливо, щоб діти мали до чого прагнути. Всіх закликаю займатись спортом і бути здоровими», — каже Максим.

Спортивне свято не минуло і без прекрасних українських пісень, які звучали у виконанні юних ковельських зірочок. 

А також усіх учасників пригощали кулішем та рибною юшкою. У цей день працівники управління культури, молоді та спорту на чолі з його керівником Андрієм Мигулею перекваліфікувалось і допомагали готувати головному куховару Роману.

Голова федерації триатлону міста Ковеля Денис Дубинко зазначив, що такі змагання неодмінно і в наступному році відбудуться у Ковелі. Вони готові знову взятись за їх підготовку і переконані, що і міська влада не лишиться осторонь.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024