Спортивна децентралізація: створили Вараську районну асоціацію футболу

12 Серпня 2021, 12:22
Олексій Хахльов та Юрій Кравець (праворуч) 1481
Олексій Хахльов та Юрій Кравець (праворуч)

У Вараші відбулася установча конференція Вараської районної асоціації футболу.

Головою громадської спілки обрали депутата Вараської міської ради, заступника начальника Управління соціальних об'єктів ВП «Рівненська АЕС» Юрія Кравця. Про це Район.Вараш дізнався у мерії.

Голова Вараської районної ради Ярослав Березюк переконаний, що новостворена асоціація допоможе організувати підтримку футбольних клубів та команд.

«На території колишніх Володимирецького та Зарічненського районів, а також міста Вараш футбол завжди був масовий і популярний. Сьогодні ми були свідками створення Вараської районної асоціації футболу і це дуже приємно. У контексті адміністративно-територіальної реформи створення районної асоціації — на часі», – переконаний Ярослав Березюк.

Потреба у створенні нової районної асоціації футболу виникла у зв'язку з запровадженням нового адміністративно-територіального устрою України. Нову громадську спілку заснували Зарічненська районна федерація футболу, Володимирецька районна федерація футболу, Федерація футболу міста Вараш та Рівненська обласна асоціація футболу.

Заступниками голови Вараської районної асоціації футболу обрали депутата Вараської міської ради Володимира Грушевського та директора КЗ «Володимирецька КДЮСШ» Олександра Гребня.

До виконавчого комітету асоціації, окрім голови та заступників, також увійшли Микола Шинкар, Віктор Сус, Василь Лосінець, Олексій Кривошеєв, Володимир Пюро.

«Основне завдання нашої асоціації – це розвиток дитячого футболу, відновлення футбольних традицій у сільських територіях громад району. Наші команди мають показувати цікаву гру, а стадіони повинні бути заповнені вболівальниками», – переконаний Юрій Кравець.

Голова Рівненської обласної асоціації футболу, яка також стала співзасновником районної асоціації, Олексій Хахльов закликав представників влади, бізнесменів, футбольну спільноту Вараської громади та району об'єднатися задля спільної мети – розвитку футболу.

«Після обрання нового керівника і створення нової асоціації, сподіваюся можна буде розраховувати на створення північної оази рівненського футболу. Тут великий потенціал — хороші вболівальники, багато людей займається футболом, хороший фінансовий потенціал. Це один з найпотужніших районів. Нам важливо, щоб навколо нового очільника районної асоціації об'єдналися прагнення та очікування як керівників, так і футбольної спільноти. А це важливо, щоб нова асоціація працювала на повну потужність», – зауважив голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов.

До речі, в обласних змаганнях Вараський район представлений декількома командами: «Ізотоп-РАЕС» (перша ліга), друголігові «Моноліт» (Вараш) і «Енергія» (Володимирець), а також ветеранські команди «Ізотоп» та  «Енергія».

 

Читайте також:

«Ізотоп» і «Грем’яче» розписали бойову нічию в першому турі чемпіонату Рівненщини

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024