Волиняни в Токіо: без медалей, але з найкращими результатами серед українців

09 Серпня 2021, 14:39
Марія Сахарук - волинська скороходка, яка показала найкращий результат на Олімпіаді за весь час виступів українців 4403
Марія Сахарук - волинська скороходка, яка показала найкращий результат на Олімпіаді за весь час виступів українців

Волинську область на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх представляло восьмеро спортсменів.

Першою на старт виходила волинянка Яна Беломоіна. Маунтибайкерка фінішувала в десятці найкращих спортсменів. Ставши восьмою на Олімпіаді-2020 Беломоіна показала свій найкращий результат у кар’єрі.

Читайте також: Ніколи не пізно іти за мрією, — Яна Беломоіна

Швидким був виступ на Олімпіаді дзюдоїстки Анастасії Турчин (вагова категорія до 78 кг). Спортсменка успішно подолала перший кваліфікаційний раунд, але поступилася суперниці в 1/8 фіналу Олімпійських ігор-2020.

Дев’ятого змагального дня у боротьбу за медалі вступила атлетка Ірина Климець. Волинянка з результатом 68,29 метра посіла 21 місце у кваліфікаційному раунді (брало участь 31 спортсменка).

Читайте також: «Сьогодні я плачу, а завтра знову продовжу йти до своєї мети», – Ірина Климець про виступ у Токіо

 

В останні дні Олімпійських ігор-2020 Волинь мала чимале представництво, зокрема серед веслувальників і легкоатлетів-скороходів.

Ковельський веслувальник Юрій Вандюк у каное-одиночці серед чоловіків на дистанції 1000 метрів не зумів пробитися до медального заїзду і змагався у фіналі В. У підсумку волинянин посів 16 місце.

Волинянка Марія Повх увіходила до складу екіпажу байдарки-четвірки (дистанція 500 метрів). Марія Кічасова-Скорик, Людмила Кукліновська, Анастасія Тодорова, Марія Повх посіли останнє місце у півфіналі і через це замість медального фіналу А потрапили у фінал В. У фіналі В екіпаж українок фінішував другим – 1:39,276 хв. Цей час дозволив українській байдарці-четвірці замкнути десятку найкращих веслувальниць у байдарках-четвірках на дистанції 500 метрів у Токіо. В особистому заїзді у байдарці-одиночці Марія Повх посіла підсумкове 15 місце на дистанції 500 метрів.

Волинська скороходка Марія Сахарук у фіналі Олімпійських ігор-2020 зі спортивної ходьби на дистанції 20 кілометрів показала найкращий результат серед українок підсумкове 19 місце. У фіналі зі спортивної ходьби на 50 кілометрів серед чоловіків виступав волинянин Іван Банзерук, який знявся з дистанції і не фінішував.

Ще один волинський спортсмен Данило Даниленко був заявлений на Олімпіаду-2020 як запасний і так і не зміг вийти на доріжку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024