Олена Старикова стала віцечемпіонкою Олімпіади-2020

08 Серпня 2021, 07:45
Олена Старікова здобула срібло в індивідуальному спринті і принесла Україні 19-ту нагороду Ігор у Токіо. 1161
Олена Старікова здобула срібло в індивідуальному спринті і принесла Україні 19-ту нагороду Ігор у Токіо.

Олена Старікова здобула срібло в індивідуальному спринті і принесла Україні 19-ту нагороду Ігор XXXII Олімпіади у Токіо.

Про це повідомляють на сторінці НОК України.

Українка зуміла у півфіналі впоратися з триразовою чемпіонкою світу і бронзовою медалісткою Лондона-2012 Лі Хвейші з Гонконгу, проте у зустрічі за золото поступилася у двох заїздах світовій рекордсменці Келсі Мітчелл з Канади.

Це 19 медаль України. Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо.

Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка. Десята — у дуету Марти Федіної та Анастасії Савчук, які завоювали бронзу в артистичному плаванні. Одинадцяту відзнаку здобула борчиня греко-римського стилю Ірина КоляденкоДванадцята медаль у веслувальниці Людмили ЛузанА тринадцяту, срібну відзнаку, везе додому каратистка Анжеліка ТерлюгаЧотирнадцяту нагороду здобув каратист Станіслав Горуна. П'ятнадцяту відзнаку, срібну, здобули веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Четверікова у каное-двійці (дистанція 500 метрів).

Срібна медаль, яка стала шістнадцятою у заліку українців, у боксера Олександра ХижнякаСімнадцята нагорода — у жіночої збірної з артистичного плавання. Вісімнадцята — у Ярослави Магучіх (стрибки у висоту).

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024