На Волині зустріли учасницю Олімпійських ігор Анастасію Турчин

06 Серпня 2021, 14:20
Анастасія Турчин НАШІ В ТОКІО 1260
Анастасія Турчин

Анастасія Турчин —  спортсменка-дзюдоїстка, уродженка Рівного, яка представляла Волинь на Олімпійських іграх у Токіо, повернулася додому. 

З нею зустрівся і привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук. Про це інформують на сайті Волинської обласної ради.

«Ми тримали кулаки за те, щоб наші спортсмени виступили якомога успішніше. Мені випала честь привітати на Волині нашу спортсменку. Анастасія, хоч і не здобула олімпійської нагороди, вела рівну і напружену боротьбу, і це заслуговує на високу оцінку. Я переконаний, що наступної Олімпіади вона обов'язково привезе на Волинь одну із медалей», — зазначив Юрій Поліщук.

Він наголосив, що депутатський корпус на чолі з головою обласної ради активно підтримує спорт і волинських спортсменів та по мірі можливостей намагаються їх забезпечувати усім необхідним для розвитку і тренувань.

Анастасія Турчин розповіла, що це були дебюті ігри у кар'єрі. А шлях до участі в Олімпіаді дався їй нелегко, оскільки було багато травм. У Токіо в стартовому раунді нашій дзюдоїстці протистояла спортсменка з Еквадору Ванесса Чала, яку волинянка впевнено здолала. В 1/8 фіналу суперницею Анастасії Турчин була представниця Нідерландів Гуше Стенхейс. На третій хвилині додаткового часу, коли сили обох спортсменок були на межі, нідерландка змогла вибороти перемогу у досить рівній сутичці.

«Я знаю над чим працювати та які помилки виправляти. Ця поразка зробила мене сильнішою. Я розумію, як далі діяти, щоб нарешті стати на п'єдестал», — зазначила спортсменка.

Один із тренерів Анастасії, керівник Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич запевняє: у спортсменки є великий потенціал. 

«Це тільки початок. Три роки тому Настя увійшла до першої десятки світового рейтингу і на неї дуже великі надії», — стверджує тренер.

 

Нагадаємо: на Іграх у Токіо збірна України завоювала тринадцять нагород.  Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові. Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо. Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка. Десята — у дуету Марти Федіної та Анастасії Савчук, які завоювали бронзу в артистичному плаванні. Одинадцяту відзнаку здобула борчиня греко-римського стилю Ірина КоляденкоДванадцята медаль у веслувальниці Людмили Лузан. А тринадцяту, срібну відзнаку, везе додому каратистка Анжеліка Терлюга.

 

Читайте також: Волинська дзюдоїстка Анастасія Турчин подолала перший раунд на Олімпіаді-2020.

Волинська дзюдоїстка Анастасія Турчин покидає Олімпійські ігри-2020

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024