Ковельські пауерліфтери привезли медалі з чемпіонату у Дніпрі

06 Серпня 2021, 11:11
Ковельські пауерліфтери привезли медалі з чемпіонату у Дніпрі 592
Ковельські пауерліфтери привезли медалі з чемпіонату у Дніпрі

У Дніпрі відбувся чемпіонат України з Пара  Пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Змагання організували Укрцентр «Інваспорт», Українська федерація спорту осіб з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату за підтримки Міністерства молоді та спорту України. 

107 атлетів з 20 регіонів України приїхали на ці змагання.

Волинь представляли вісім спортсменів Волинського регіонального центру «ІНВАСПОРТ».  Двоє з Луцька — Сергій Кулик та Олег Мельничук (тренер Олег Хом'як).  Шестеро з Ковельського відділення ОДЮСШІ — Ксенія Токар, Богдан Муц, Денис Остапук, Василь Гусак, Максим Бондаренко та Юрій Бабинець (тренер Валерій Дружинович).

Першими на сцену обласної філармонії, де проходили змагання, вийшли жінки. 

У ваговій категорії до 45 кг «срібло» чемпіонату та «срібло» першості (атлетки віком до 20 років) завоювала Ксенія Токар.

Успішним видався виступ Богдана Муца у ваговій категорії до 54 кг. Він переміг серед юнаків до 20 років.

У чоловіків (вагова категорія до 59 кг) золоту медаль виборов Денис Остапук, срібна — поїхала в Рівне, бронзова нагорода дісталась також ковельчанину Максиму Бондаренку, який показав результат срібного призера, але був на 100 грамів важчим  за суперника.

Характер справжнього спартанця проявив Василь Гусак. Після двох незарахованих підйомів штанги, наш земляк зібрався і в завершальній спробі не дав суддям сумніватись у своїй силі. А переможний клич Василя глядачі і уболівальники підтримали дружніми оплесками.

Не дав шансів  своїм суперникам і наш паралімпієць Юрій Бабинець. У категорії до 80 кг він переміг,  піднявши штангу вагою 175 кг.

Потужно виступив і Олег Мельничук з Луцька.  У категорії до 88 кг з результатом 142 кг він посів ІІ місце. Тільки невдалий підйом Олега  у третій спробі дав змогу його супернику перемогти. 

У абсолютній першості серед чоловіків бронзова медаль чемпіонату також поїхала на Волинь, але без її володаря Юрія Бабинця, який в складі Національної команди залишився в місті Дніпрі на фінальні збори підготовки до Паралімпіади 2020 в Токіо.

У підсумку в скарбничці волинян дві бронзові, три срібні та три золоті медалі, а в загальному заліку команда посіла п'яте місце. 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024