Каратистка Анжеліка Терлюга – срібна призерка Олімпійських ігор-2020

05 Серпня 2021, 15:27
Каратистка Анжеліка Терлюга – срібна призерка Олімпійських ігор-2020 1571
Каратистка Анжеліка Терлюга – срібна призерка Олімпійських ігор-2020

Представниця України Анжеліка Терлюга здобула історичну медаль на Олімпіаді-2020 з карате.

Українка стала срібною призеркою Олімпійських Ігор у Токіо. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Українська каратистка пройшла у півфінал Олімпійських Ігор за підсумками сутичок у груповій стадії. Терлюга за підсумками завершальної сутички здобула перше місце в групі та вийшла у півфінал, який гарантував їй медаль Олімпіаді.

У півфіналі Анжеліка Терлюга мала зустрітися із представницею Китайського Тайбею Вень Цзи-Юнь. Півфінал за участю Терлюги був другим. Перед ним на татамі вийшли представниця Болгарії Івет Горанова, а також австрійка Беттіна Планк - перемогу здобула болгарка, і саме проти неї мала зустрітися українка, якщо переможе.

Наприкінці другої хвилини сутички Терлюги та Цзи-Юнь рахунок став 1:1. Але уже через сім секунд перевага українки складала три очки — їй зарахували іппон.

За секунду рахунок став 4:4 — у повторі Цзи-Юнь зарахували три очки. Сутичка закінчилася внічию, проте судді віддали перемогу саме українці.

У фіналі Терлюга мала протистояти болгарці Горановій. Наприкінці першої хвилини сутички мінімальна перевага була за суперницею українки. За 1:16 хвилини рахунок став 4:1 — Горановій зарахували ваза-арі. Згодом Горанова здобула ще одно очко і здобула перемогу.

Тим не менше, Анжеліка Терлюга здобуває срібло Олімпіади в Токіо. Це тринадцята нагорода України на цих Іграх.  Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо.

Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка. Десята — у дуету Марти Федіної та Анастасії Савчук, які завоювали бронзу в артистичному плаванні. Одинадцяту відзнаку здобула борчиня греко-римського стилю Ірина Коляденко. Дванадцята медаль у веслувальниці Людмили Лузан.

 

Читайте також:

Олександр Хижняк побореться за золоту олімпійську медаль із боксу

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024