У Ковелі просто неба відбувся турнір з класичних шахів

25 Липня 2021, 08:40
У Ковелі під відкритим небом відбувся турнір з класичних шахів 809
У Ковелі під відкритим небом відбувся турнір з класичних шахів

18 юних вихованців відділення шахів Ковельської спортивної школи імені Євгена Кондратовича позмагалися між собою у класичних шахах.

Наймолодшим учасникам турніру було 10 років, найстаршим — 17. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

 

Найбільше гравців підбадьорював Роман Кінаш, шахіст-ветеран, який дуже багато зробив для розвитку шахів у Ковелі, намагається відвідувати всі змагання і надавати поради для розвитку цього виду спорту в нашому місті. 

«Я хочу, щоб у Ковелі знову з‘явився майстер спорту з шахів, щоб тут були чемпіони України, області. Для того ви і граєте. Шахи — це не тільки розвага, це — спорт. Не просто час проводити, а змагатися!», — каже Роман Кінаш.

Від себе ж Роман Іванович додає, що гратиме в шахи доти, доки дозволятиме голова і розум, бо вікових обмежень шахи не мають.

 

Серед усіх учасників турніру — чотири дівчинки. 

Ангеліна Кашинська займається шахами уже шість років. За цей час юна спортсменка встигла здобути другий дорослий розряд. 

«Вчитись не важко. Якщо запам‘ятовувати теорію,то кожному легко опанувати цей вид спорту, коли він цього захоче. Це дуже інтелектуальна гра, яка розвиває пам‘ять», —  каже Ангеліна Кашинська.

До слова, у першій партії Ангеліна здобула перемогу.

В тиші та повній концентрації діти грали партію за партією. Погодні умови і час дозволяють пограти довше, — каже Тетяна Портянко, тренерка з шахів спортшколи імені Євгена Кондратовича. І додає, що усі діти — здібні та вправні гравці. Багато з них — переможці міських та обласних чемпіонатів і володарі дорослих розрядів. На чемпіонаті міста діти обійшли навіть Романа Івановича Кінаша, відомого у Ковелі ветерана гри у шахи.

 

Тим часом у Токіо тривають Олімпійські ігри-2020. Першу медаль для України завоювала дзюдоїстка Дарія Білодід.  Першого дня Олімпіади на четвертому місці фінішував стрілець Павло КоростильовРівнянин Олег Омельчук у цій же дисципліні став вісімнадцятим. Ще одна представниця України в стрільбі Олена Костевич теж зупинилася за крок до медалі.

 

Нагадаємо: крім Омельчука Рівне на Олімпіаді-2020 представлятиме плавець Михайло Романчук, який уже дізнався дату виступу. Також до Токіо вирушила його дружина легкоатлетка Марина Бех-Романчук.

А Волинь на змаганнях представляє восьмеро спортсменів. До речі, Яна Беломоіна показала трасу, на якій виступатиме в Токіо

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024