Двоє українських дзюдоїстів вийшли у вирішальні раунди Олімпіади-2020

24 Липня 2021, 09:46
Дарія Білодід побореться за золота, Артем Лесюк змагатиметься за бронзу 1506
Дарія Білодід побореться за золота, Артем Лесюк змагатиметься за бронзу

На олімпійському турнірі з дзюдо пройшли чвертьфінальні сутички за участю двох українців — Дар'ї Білодід та Артема Лесюка.

За їхніми підсумками Білодід пройшла у півфінал вагової категорії до 48 кг, а Лесюк продовжить боротьбу за бронзу у втішних сутичках ваги до 60 кг.Про ец повідомляє «Суспільне Спорт».

Дар'я Білодід, окрім дебюту на Олімпійських Іграх, змагалася на першому турнірі з моменту виступів на чемпіонаті Європи. На Євро з дзюдо українська дзюдоїстка дійшла до фіналу, на який не вийшла через травму, яку отримала внаслідок дій суперниці у півфінальній сутичці.

Білодід пропустила чемпіонат світу з дзюдо і ось вийшла на змагання Олімпіади в Токіо, де вже дійшла до півфіналу.

Українка розпочала виступи на олімпійському турнірі з дзюдо зі стадії 1/8 фіналу. Там Білодід здолала сербку Міліцу Ніколіч прийомом ваза-арі, завдяки чому вийшла у чвертьфінал.

А у чвертьфіналі Білодід змогла дотиснути представницю Португалії Катаріну Косту. Тривалий час українка не могла знайти підступу до португальської дзюдоїстки, і лише за 32 секунди до кінця сутички завдяки прийому іппоном здобула перемогу над суперницею.

У півфіналі Дар'я Білодід зустрінеться з японкою Фуною Тонакі - однією з головних претенденток на золоту медаль. Саме Білодід та Тонакі розігрували між собою "золото" на чемпіонатах світу у 2018 та 2019 роках - тоді двічі чемпіонкою ставала саме українська дзюдоїстка.

Артем Лесюк розпочав виступи на турнірі з дзюдо на один раунд раніше за Білодід. Але також пройшов до чвертьфіналу.

Спочатку Лесюк здолав у першому раунді представника Гватемали Хосе Рамоса (іппон). А потім, у 1/8 фіналу - срібного призера чемпіоната світу-2019 Шарафуддіна Луфтуллаєва (прийом ваза-арі).

За вихід у півфінал Лесюк боровся з французом Лукою Мхеїдзе. У 2021 році Мхеїдзе став срібним призером у вазі до 60 кг на чемпіонаті Європи.

Сутичка між Лесюком та Мхеїдзе тривала недовго. На 1:50 хвилині француз переміг українця завдяки прийому іппоном.

Попри поразку, Лесюк продовжить боротьбу за вихід у бронзовий фінал. У втішній сутичці український дзюдоїст змагатиметься проти представника Нідерландів Торніке Чакадуа.

Дар'я Білодід вийде на сутичку орієнтовно о 11:20 за Києвом. Якщо українка переможе - пройде у фінал, якщо програє - боротиметься за "бронзу".

Білодід не змогла пробитися до фіналу й змагатиметься у втішному раунді.

Втішна сутичка Артема Лесюка розпочнеться орієнтовно о 11:40 за Києвом. У разі перемоги Лесюк пройде у бронзовий фінал, поразка означатиме завершення виступів на турнірі.

Лесюк завершив свій виступ, програвши нідерландцеві Торніке Чакадуа

 

Нагадаємо: рівненський стрілець став на Іграх у Токіо вісімнадцятимНагадаємо: крім Омельчука Рівне на Олімпіаді-2020 представлятиме плавець Михайло Романчук, який уже дізнався дату виступу. Також до Токіо вирушила його дружина легкоатлетка Марина Бех-Романчук.

А Волинь на змаганнях представляє восьмеро спортсменів. До речі, Яна Беломоіна показала трасу, на якій виступатиме в Токіо

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024