На Київському майдані у Луцьку підняли прапори в честь відкриття Олімпійських ігор

23 Липня 2021, 16:10
У Луцьку замайорів олімпійський прапор 1055
У Луцьку замайорів олімпійський прапор

У Луцьку на площі Київського майдану відбулася церемонія підняття прапорів України та Національного олімпійського комітету, присвячена відкриттю Ігор ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020 у Токіо.

Олімпійські ігри – міжнародні змагання, які проводяться кожні чотири роки. Переможці змагань отримують довічне звання олімпійського чемпіона. Про це інформує управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

З 23 липня по 8 серпня 2021 року у столиці Японії Токіо стартують ХХХІІ Олімпійські ігри. Близько 11 тисяч спортсменів у 33 видах спорту змагатимуться за 339 комплектів медалей. Україну представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту, 30 дисциплінах.

Відзначимо, що церемонія підняття прапора сьогодні відбувається в різних містах України. Метою урочистого заходу є популяризація ідеї олімпійського руху, створення мотивації для населення до формування здорового способу життя на прикладі зірок українського олімпу, чиї імена є символом прагнення до людського самовдосконалення.

Восьмеро найкращих волинських спортсменів відстоюватимуть честь області та України на світовій спортивній арені та боротимуться за олімпійські медалі. Це Марія Повх (веслування на байдарках і каное), Юрій Вандюк (веслування на байдарках і каное), Анастасія Турчин (дзюдо), Яна Беломоіна (велосипедний спорт), Іван Банзерук – (легка атлетика), Данило Даниленко (легка атлетика), Ірина Климець (легка атлетика), Марія Сахарук (Філюк) (легка атлетика).

Рівненщину представлятиме двоє спортсменів — Михайло Романчук (плавання) і Олег Омельчук (стрільба).

До речі, Яна Беломоіна показала трасу, на якій виступатиме в Токіо

Читайте також: XXXII літні Олімпійські ігри: хто виступатиме і де дивитися

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024