Міжсезоння в УПЛ: новачки «Динамо», повернення «Шахтаря», зняття зі змагань «Олімпіка»

16 Липня 2021, 14:00
Міжсезоння УПЛ 1690
Міжсезоння УПЛ

Триває футбольне міжсезоння.

Офіційний сайт УАФ узагальнив останні новини із життя клубів української Прем'єр-ліги, які продовжують підготовку до нового сезону.

«Динамо»

Біло-сині продовжують роботу у Швейцарії. У рамках першого збору підопічні Мірчі Луческу розбили французький «Дівонн» (5:0) та зіграли внічию зі швейцарським «Люцерном» (3:3). Після цього динамівці на декілька днів повернулися до України, а вже 10 липня на другому зборі провели спаринг проти швейцарського «Серветта» (1:1). Попереду в киян ще п'ять контрольних ігор.

Поки що поза командою перебувають гравці збірної України, яка пробилася до чвертьфіналу Євро-2020. Їхнє прибуття було заплановане на 15 липня. Є й кадрові зміни. Іспанець Соль наступний сезон проведе в оренді в «Ейбарі», був підписаний чотирирічний контракт з екс-гравцем «Колосу» Антюхом. Також «Динамо» на сезон орендувало з правом викупу білоруського нападника Шкуріна.

«Шахтар»

Помаранчево-чорні завершили збір в Австрії спарингами з німецькими «Тюркгюджю» (2:1) та «Шальке» (0:0). До команди повернулися гравці збірної України Судаков, Трубін, Пятов, Марлос, Степаненко й Матвієнко. Розпочали роботу в загальній групі Коноплянка, Фернандо та Ісмаїлі. У гірників є кадрові втрати: грузин Хочолава перейшов у датський «Копенгаген», нігерієць Кайоде ще рік проведе в оренді в турецькому «Сівасспорі», а Валерій Бондаренко відправився в оренду на один сезон у «Ворсклу».

«Зоря»

На турецькому зборі луганці взяли реванш у сербського «Пролетеру» (2:1). Завершиться зарубіжна програма підготовки матчем із місцевим «Аланьяспором» (13 липня). «Зоря» подовжила на два роки контракт із півзахисником Казаковим.

«Колос»

Ковалівці продовжують тренуватися на Київщині. У спарингах «Колос» обіграв «Олександрію» (2:0) та «Краматорськ» (1:0), а також розійшовся миром із «Дніпром-1» (0:0). Попереду в команди ігри зі «Львовом» (15 липня) та «Поділлям» (16 липня). Новачками команди стали екс-гравці «Минаю» Нурієв та Саків, а також білорус Павлавєц.

«Ворскла»

Полтавці у спарингу обіграли «Карпати» (4:0), попереду на закарпатському зборі в команди зустріч із «Минаєм». «Ворскла» на рік орендувала в «Шахтаря» Валерія Бондаренка, на півтора — Вакулу. Ще одним новачком команди став захисник Кушніренко.

 

«Десна»

У міському дербі підопічні Олександра Рябоконя здолали «Чернігів» (3:0). Подовжено на один рік контракт із півзахисником Картушовим.

Читайте також: Футбол завжди був усередині, – Андрій Тотовицький, гравець УПЛ родом із Рівненщини

 

«Дніпро-1»

Команду підсилили колишній воротар «Десни» Паст та румунський голкіпер Кожокару, орендований у «Динамо» на один сезон Кравченко. Дніпряни в контрольних матчах поступилися «Нікополю» (1:2) та зіграли внічию з «Колосом» (0:0). Поки що відпочиває один із героїв збірної України на Євро-2020 Довбик.

Читайте також: Артем Довбик — двічі рекордсмен гри Україна — Швеція: що відомо про футболіста

«Львів»

«Містяни» в контрольних матчах поступилися «Прикарпаттю» (1:2) та обіграли «Поділля» (1:0). Попереду у львів’ян ще три спаринги.

 

«Олександрія»

У контрольному поєдинку олександрійці поступилися «Колосу» (0:2). Лави команди поповнив півзахисник Демченко.

 

«Рух»

Представники першої команди «Руху» у спарингу обіграли футболістів юніорського складу — 2:1. Також львів’яни в контрольних матчах зустрілися з тернопільською «Нивою» (0:1) та «Вересом» (1:0). До команди приєднався аргентинець Альваренга, подовжено на два роки контракт із Білим.

 

«Маріуполь»

У другому для себе поєдинку на турецькому зборі азовці розгромно обіграли «Полісся» (3:0). Попереду матч із місцевим «Бурсаспором» (15 липня). Також «Маріуполь» продовжив оренду гравців «Шахтаря» — Кащука, Чеха та Драмбаєва.

 

«Інгулець»

У Болгарії петрівці зустрілися з місцевими «ЦСКА 1948» (1:1) та «Монтаною 1921» (2:2), а також із румунською «Академікою» (1:0).

 

«Олімпік»

Донеччани відправили листа до Української Прем’єр-ліги щодо зняття з розіграшу турніру сезону-2021/2022. Було ініційовано проведення загальних зборів учасників УПЛ із метою виключення ФК «Олімпік» із числа учасників УПЛ та визначення й прийняття нового учасника.

 

«Верес»

У Винниках рівненці поступилися «Агробізнесу» (0:1), обіграли «Карпати» (2:1) та програли «Руху» (0:1). Тепер «Верес» вирушив до Києва, де проведе ще два спаринги.

 

«Чорноморець»

У своєму другому літньому спарингу «Чорноморець» обіграв «Реал Фарму» (3:1). Команду залишили три футболісти, подовжені контракти із Кравченком, Вачіберадзе, Штогріним, Мартиненком та Бугаєм.

 

«Металіст-1925»

Харків’яни провели три з п’яти запланованих спарингів — обіграли «Вовчанськ» (2:0), «Полтаву» (2:0) та «Кривбас» (3:1). Новачками команди стали Шеліхов, Протасов, екс-гравець «Десни» Єрмаков, бразилець Фабіньо та боснієць Квакич.

 

Читайте також:

«Карпати» після «Карпат»: оприлюднили склад оновленої друголігової команди

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024